Chitwan

Chitwan

Het Chitwan National Park is opgezet in 1973 en is daarmee het oudste nationale park in Nepal. Het park ligt 150 kilometer ten zuidwesten van Kathmandu en in 4 tot 5 uur te bereiken vanaf die stad. Het Chitwan park staat bekend om zijn grote diversiteit aan zowel dieren als planten. Er leven meer dan 50 soorten zoogdieren en honderden verschillende soorten vogels.

Chitwan National Park

Met een beetje geluk zie je tijdens je bezoek aan het Chitwan National Park neushoorns, beren, apen, luipaarden, krokodillen en olifanten. Met het aanleggen van het park zijn grote stappen gemaakt in het redden van de bedreigde eenhoornige neushoorns en de Bengalese tijgers. Sinds ze worden beschermd gaat het met de populatie van deze bedreigde diersoorten ook stukken beter. Één dag hier rondbrengen is eigenlijk zonde. Blijf een nachtje overnachten in een hutje aan de buitenkant van het park. Geniet dan van een ontbijtje met uitzicht over het prachtige park en ga vervolgens met een gids op stap en bekijk de vele dieren.Chitwan National Park bezoeken

Een goede manier om een geweldige ervaring aan je bezoek aan het National Park over te houden is een tour boeken via Riksja Nepal. Je reist zelf, zo als het hoort bij een backpacker, naar het park toe en eenmaal aangekomen is alles voor je geregeld. Je verblijft 3 dagen in het park (2 nachten) en zult van alles beleven. Zo maak je een kanotocht in een uitgeholde boomstam en maak je een wandeltocht door de jungle. Alles onder begeleiding van professionele gidsen.

Overnachten in Chitwan

Er zijn genoeg hotels en guesthouses te vinden in Chitwan. Een guesthouse kan je makkelijk ter plekke regelen maar je kunt er ook steeds meer online vinden. Voor enkele euro’s heb je al een kamer. Wil je iets meer luxe? Er zijn ook een aantal prima middenklasse hotels, waar je ook helemaal niet zo veel voor betaalt. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk reserveren.

Overnachten Chitwan

Chitwan 2


Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0