Visum Indonesië

Visum Indonesië

Naar aanleiding van corona heeft Indonesië in 2020 de visumregels aangepast en deze gelden nog altijd. Voorheen konden dertig nationaliteiten – waaronder Nederlanders en Belgen – een visum vrijstelling krijgen. Dit is nu niet meer het geval. Je kunt voor je vertrek een (e)visum regelen, of je kunt bij aankomst een Visa On Arrival aanvragen.

Toeristenvisa voor Indonesië

Als je Indonesië binnenkomt kan je bij het immigratiekantoor een Visa on Arrival aanschaffen. Dit visum is 30 dagen geldig en kost je 500.000 Indonesische Rupiah. Als je langer dan 30 dagen in Indonesië wilt verblijven kun je dit eventueel later nog verlengen. De andere optie is voor je vertrek een toeristenvisum aanvragen. Dit kun je gewoon online doen, wel zo makkelijk. Je kunt dan gebruik maken van Visumbuitenland.nl, waar je gemakkelijk online met een Nederlandstalig aanvraagformulier je toeristenvisum voor Indonesië kunt aanvragen. Bovendien worden je aanvragen gecheckt door een Nederlandstalige visumspecialist, waardoor je zeker weet dat je aanvraag goed doorkomt. In Indonesië ben je dan bovendien geen tijd kwijt aan het bezoeken van een immigratiekantoor.

Voorwaarden Visa on Arrival

Er gelden wel een paar voorwaarden als je in aanmerking wilt komen voor een visum on arrival voor Indonesië:

  • Zoals bij elk land dien je een paspoort te hebben dat nog minimaal zes maanden geldig is.
  • Je dient over een duidelijk bewijs te beschikken dat je binnen dertig dagen Indonesië weer verlaat. Een retourticket of doorreisticket dat binnen dertig dagen valt is hiervoor voldoende.
  • Dit geldt alleen voor toeristen. Dus niet als je daar stage gaat lopen. Ook als je op familiebezoek gaat en daar blijft overnachten kom je niet in aanmerking.

Langer dan 30 dagen in Indonesië verblijven

Als je meer dan 30 dagen door Indonesië wilt reizen heb je twee opties. Optie 1 is je aangeschafte Visa On Arrival van dertig dagen verlegen. Je kunt eenmalig verlengen met nog eens dertig dagen, waardoor je dus zestig dagen in Indonesië kunt blijven. Je visum verlengen doe je bij een van de immigratiekantoren. Deze zijn onder andere te vinden in populaire bestemmingen als Yogyakarta en Bali.

Als je je visum voor Indonesië online aanvraagt, dan kun je al direct aangeven dat je een visum wilt dat 60 dagen geldig is. Dat scheelt je dus een bezoekje aan een immigratiekantoor, wel zo handig.


Visum Indonesie


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


Overstay

Per dag dat je langer in het land blijft dan volgens je visum is toegestaan, betaal je een boete van 300.000 Indonesische rupiah. Enkele dagen langer blijven is geen probleem zolang je de boete betaalt. Een langere overstay van je visum Indonesië is echter niet aan te raden, het blijft tenslotte wel een misdrijf.

Reisgids Indonesië

Lees verder over Indonesië