Kalimantan

Kalimantan

Kalimantan neemt twee derde van het gigantische eiland Borneo in beslag. Dat is het hele Indonesische gedeelte van Borneo, wat gedeeld wordt met twee staten van Maleisië en het kleine Brunei. In Kalimantan kan je verschillende leuke activiteiten doen, die vooral te maken heb met de prachtige natuur van Borneo. Zo kan je orang-oetans bekijken in een bijzonder mooi nationaal park, een geweldige ervaring. Je kunt verschillende wandeltochten door de regenwouden maken. Bezoek ook in de hippe en moderne stad Balkpapan. Als je liever aan het strand ligt kan je de mooie Derawan archipel verkennen.

Tanjung Puting National Park

Het Tanjung Puting National Park is de populairste bestemming onder toeristen in Kalimantan. Hier kan je namelijk orang-oetans in het wild spotten. Met meer dan 6000 orang-oetans die hier leven kom je er een hoop tegen tijdens je bezoek. De leukste manier om het park te bezoeken is een met een boottocht over de rivier die hoor het nationale park loopt.


Kalimantan


Balikpapan

Balikpapan is de enige grote, levendige stad in Kalimantan. De stad verandert snel. Door een boost van olie geld is er de laatste jaren ontzettend veel gebouwd. Er zijn veel mooie hotels bijgekomen en meerdere wolkenkrabbers. Je kunt goed uitgaan in Balikpapan, een leuke afwisseling na je avonturen op Borneo. Het is bovendien ook een goedkope stad, waar je in mooie hotels slaapt voor hele goede prijzen. Vooral aan de waterkant is het goed vertoeven in de stad. Kortom, een prima stad om je reis door Kalimantan te beginnen of te eindigen.

Derawan archipel

De Derawan archipel is zeker niet zo mooi als de meer noordelijk gelegen Sipadan archipel, op het Maleisisch gedeelte van Borneo. Als je niet die kant op gaat is het echter een leuke bestemming, met een aantal mooie eilanden. Het is bovendien ook een geweldige duikbestemming.


Kalimantan 1


Combineren met Maleisisch Borneo

Je kunt alleen een visum on arrival krijgen op de vliegvelden van Balikpapan en Pontianak. Je kunt vanaf een aantal steden in Maleisisch Borneo hierheen vliegen. Je kunt ook over land de grens oversteken en een visum krijgen. Dit kan alleen bij de grensovergang tussen Tebedu en Entikong. Om deze route af te leggen kan je de bus nemen vanuit Kuching in Sarawak naar Pontianak.

Hoe kom ik er?

De makkelijkste manier om Kalimantan te bereiken is met het vliegtuig. Je kunt dan het beste naar Balikpapan vliegen. Deze stad is goed te bereiken vanaf onder andere Jakarta, Yogyakarta en Kuala Lumpur. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Indonesie.

Vanuit Jakarta, Surabaya en Semarang op Java gaan boten naar Kalimantan. Net zoals vanaf een aantal bestemmingen op Sulawesi, waaronder Makassar.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal