Bezienswaardigheden Indonesië

Bezienswaardigheden Indonesië

Er is zoveel te zien in Indonesië dat je een paar – moeilijke – keuzes moet maken als je door het land reist. In onze ogen zijn de meeste hoogtepunten te vinden op Java en Bali, waardoor je zonder al te rare routes te nemen toch de leukste bezienswaardigheden van Indonesië kunt bekijken. Bekijk onze favorieten en een beknopte beschrijving.

Borobodur

In de culturele hoofdstad Yogyakarta ligt het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld; Borobudur. De toeristische trekpleister is opgebouwd als een grote stoepa, bestaande uit negen etages en 123 bij 123 meter groot. Borobodur is eeuwen verborgen geweest onder dichte begroeiing en as van het dichtbijgelegen Merapi. Inmiddels is het monument volledig gerestaureerd. Het is zeker een van onze favoriete bezienswaardigheden in Indonesië.

Yogyakarta


Tanah Lot Tempel

Het bijzondere aan deze tempel is dat het gelegen is op een rots in de zee. Alleen als het eb is, kun je daadwerkelijk het mini-eilandje waarop de tempel is gevestigd bezoeken. Vooral bij zonsondergang is het hier prachtig. Al zittend op het terras kun je de zon achter de tempel zien ondergaan en prachtige foto’s maken. De Tanah Lot Tempel is de populairste attractie onder toeristen op Bali en zeker aan het eind van de dag is het er dan ook erg druk.

Bali


Prambanan

Net als Borobodur ligt Prambanan in Yogyakarta, Java. Ook deze bezienswaardigheid is een groot tempelcomplex. Het complex bestaat uit 244 hindoetempels. Je moet dus wel wat tijd vrijmaken om alles goed te kunnen zien.

Yogyakarta


Pura Ulun Danu Bratan

Deze hindoeïstische tempel op Bali is bijzonder fotogeniek. Je hebt de tempel dan ook ongetwijfeld op foto’s of kaarten gezien. Rondom de tempel ligt een soort parkje met een paar andere – niet heel bijzondere – gebouwen. De tempel ligt boven op een berg, daarom is het er altijd lekker koel.

Bali


Bromo Vulkaan

Een van de meest bijzondere natuurlijke fenomenen in Indonesië is de Bromo Vulkaan. Deze indrukwekkende vulkaan – centraal gelegen op Java – is nog altijd actief en bovendien erg onvoorspelbaar. Vooral de zonsopkomst boven de vulkaan is prachtig.

Bromo


Reisgids Indonesië

Lees verder over Indonesië

Wees sociaal