Nusa Lembongan

Nusa Lembongan

Op een halfuur varen van Bali ligt het veel minder bezochte eiland Nusa Lembongan, een heerlijk eiland om een paar dagen te verblijven. Een onontdekt paradijs is het absoluut niet meer, het toerisme is ook hier steeds meer aanwezig. Van massatoerisme kunnen we gelukkig nog zeker niet praten. Met de scooter rij je binnen no time het hele eiland over en kun je zelf de verschillende stranden verkennen. Sommige van deze stranden op Nusa Lembongan zijn nog mooier dan de stranden in Bali en ze zijn zeker niet zo druk. Onderweg geniet je van de leuke sfeer. Als je het eiland zelf verkent hebt kun je ook geweldig snorkelen en duiken.

Stranden

Er zijn meerdere leuke stranden te vinden op Nusa Lembongan. Zo kun je terecht op Mushroom Beach. Hier kun je overdag lekker op het strand liggen en in de avond een drankje doen in een leuke beachclub. Ons favoriete strand is Dream Beach. Dit strand is wat lastig te vinden en niet heel groot, maar wel bijzonder mooi. Ondanks dat het was lastig te vinden is komen er nog behoorlijk veel mensen op af. Ben je op zoek naar wat meer rust? Het toepasselijk genaamde Secret Beach is dan een goede keuze. Hier komen nauwelijks andere strandgangers op af, maar het is wel een erg fijn strand.


Nusa Lembongan


Nusa Ceningan

Een mooie kleurrijke ophangbrug scheidt Nusa Lembongan met het kleinere Nusa Ceningan. Op dit eiland is op zich niet veel te doen, maar het is wel een heel sfeervol eiland met een paar leuke eet- en drink tentjes. Hier overnachten is ook een prima optie, binnen twintig minuten op de scooter ben je op elke bestemming op een van de twee eilanden.

Snorkelen en duiken

De omgeving van Nusa Lembongan is perfect voor snorkel- en duikliefhebbers. Snorkelaars kunnen in de directe omgeving van het eiland terecht. Hier kun je het mooie – en intacte – koraal zien, plus een grote variatie aan tropische vissen. Naast het nabijgelegen eiland Nusa Penida ligt Manta Point. Dit punt is na een uur varen bereikbaar vanaf Nusa Lembongan. Hier heb je zo’n 95% kans om Manta Rays (reuzenmanta’s) te zien. Deze indrukwekkende roggen zijn tussen de 4,5 en 9 meter lang, een indrukwekkend gezicht als ze op enkele meters voorbij zwemmen. Je kunt hier perfect snorkelen, maar duiken is nog net wat leuker, dan kun je ze net even beter bekijken.


Nusa Lembongan


Kajakken

Een groot gedeelte van het eiland Nusa Lembongan bestaat uit een mangrovebos. Als je met de scooter het eiland verkent kom je dit ongetwijfeld tegen, zeker als je het drukkere gedeelte van Nusa Lembongan achter je laat. Deze mangrove kun je per kajak verkennen. Je kunt een pad door de mangrove volgen of je eigen pad maken.

Overige activiteiten

Rijd met de scooter zeker even na Devil’s Tear. De – vaak grote – golven slaan hier tegen de bijzondere rotsformatie in, waardoor het water wel meters omhoog kan spatten. Meer kliffen zie je aan de kust van Nusa Ceningan. Verder raden we absoluut aan een van de vele infinity pools van de eilanden op te zoeken. Deze horen vaak bij een hotel, maar ook als je hier niet overnacht kun je hier voor een klein bedrag genieten van een geweldige zonsondergang.


Nusa Lembongan


Overnachten op Nusa Lembongan

Je kunt dus zowel op Nusa Lembongan als Nusa Ceningan terecht voor je accommodatie. De meeste keuzes zijn te vinden op het eerstgenoemde eiland, zeker de homestays. Echte hostels zijn er nog niet te vinden. In onze Reisgids Indonesië staan de leukste hostels van Nusa Lembongan vermeld.

Reisgids Indonesië

Hoe kom ik er?

Met de boot ben je vanuit Sanur op Bali in ongeveer een halfuur in Nusa Lembongan. Kaarten voor deze boottocht kun je ter plekke boeken. Vaak is het echter makkelijker om een bus- en bootcombinatie ticket te kopen. Hierbij word je opgehaald in bijvoorbeeld Ubud, naar Sanur gebracht en op de boot gezet. Bekijk ook ons artikel hoe je van Bali naar Nusa Lembongan reist.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal