Van Nusa Lembongan naar Gili eilanden

Van Nusa Lembongan naar Gili eilanden

De Gili eilanden vormen een bekende feestbestemming onder backpackers, maar daarnaast kun je op deze archipel genieten van fijne stranden en snorkelspots. De Gili’s zijn goed bereikbaar vanuit andere eilanden in de omgeving, waaronder Nusa Lembongan. Voor deze korte trip kun je gebruikmaken van veerboten en wij geven je hier een overzicht van het aanbod.

Zo reis je van Nusa Lembongan naar de Gili eilanden:

1) Boot

Doordat je tussen eilanden reist die vrij dicht bij elkaar liggen, is de boot de enige optie om van Nusa Lembongan naar de Gili eilanden te gaan. Het aanbod van vervoerders is groot en je kunt dagelijks uit verschillende vertrektijden kiezen. Eka Jaya heeft een dagelijkse boot die vertrekt om 10:00 uur en om 12:30 uur aankomt op Gili Trawangan. Deze boot stopt ook op de overige Gili’s, Gili Meno en Gili Air. Als je online boekt, betaal je bij Eka Jaya €25 voor een ticket.

Gili Getaway vaart ook iedere dag vanaf Nusa Lembongan naar de Gili’s. Deze veerboot vertrekt om 9:40 uur en komt om 11:30 en 12:00 uur aan op respectievelijk Gili Trawangan en Gili Air. Tickets zijn wel prijziger bij Gili Getaway, namelijk €41.

Een derde optie is Bluewater Express, een vervoersbedrijf dat een dagelijkse boottocht uitvoert. Hun boot verlaat Nusa Lembongan om 9:15 uur en komt twee uur later aan bij Gili Trawangan. Ook deze ferry stopt bij Gili Air. Een kaartje bij Bluewater Express kost €42.

Vanwege de prijs en het feit dat de veerboot ook stopt bij Gili Meno, is Eka Jaya de meest voor de hand liggende keuze.

Alle boten vertrekken vanaf Jungut Batu Beach in het westen van Nusa Lembongan.

Kaartje kopen: Kaartjes zijn verkrijgbaar via 12Go.Asia of de websites van de betreffende vervoerder.


Meer over deze bestemmingen: