Gili Nanggu

Gili Nanggu

De Gili eilanden in het noordwesten van Lombok zijn heel populair onder reizigers. Maar wil je toch net wat meer ‘off the beaten track’? Denk dan eens aan de onbekendere Gili’s in het zuidwesten van Lombok! Deze groep eilanden, waarvan Gili Nanggu het grootste eiland is, ligt op een klein uur varen vanaf Lombok en is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Helderblauw water, een bijzondere en onaangetaste onderwaterwereld en nauwelijks andere bezoekers te bekennen. Do we need to say more?!

Over Gili Nanggu

Het paradijselijke Gili Nanggu is een heerlijke plek om een paar dagen niks te doen. Prachtige stranden, weinig andere toeristen en een leuke sfeer. Neem een goed boek mee en geniet van het mooie uitzicht en de rust. In de avond bewonder je de fraaie zonsondergang.


Gili Nanggu


Gili Nanggu


Snorkelen

Gili Nanggu is het meest bekende eiland van deze eilandengroep. Lokale vissers brengen je graag met hun boot naar Gili Nanggu, en wanneer je dit vraagt, ook naar de omliggende eilandjes. Reken er op dat je ongeveer vijf tot zes uur kwijt bent om heen en weer te varen, te relaxen, rond te kijken en te snorkelen op Gili Nanggu en/of de omliggende Gili’s. In het water zijn de meest kleurrijke koralen, zeesterren en tropische vissen te vinden… We beloven het je: nergens in Indonesië is snorkelen zo mooi als rondom deze eilandjes!

Een goede prijs voor een dagtrip is omgerekend €25 tot €30 per persoon (op basis van twee personen) voor een privéboot met kapitein, snorkelgear en een drie tot vier verschillende stops op Gili Nanggu en de omliggende Gili’s. Je kunt vragen om een lunchstop ‘s middags, maar de lunch zelf is uiteraard niet inbegrepen.

Met hoe meer personen je bent, hoe minder het kost om dit tripje te maken. De vissersbootjes zijn echter wel klein, meer dan vijf tot zes personen passen er helaas niet in. De vissers die af en toe met backpackers op pad gaan, verhuren soms ook snorkelgear: het is niet geheel standaard bij de trip, dus vraag er expliciet om wanneer je besluit met een local mee te gaan. Wil je een nacht blijven? Spreek dan af op welke tijd je opgehaald wil worden en wissel desnoods telefoonnummers uit.

Overnachten

Wil je liever wat langer genieten van deze paradijselijke eilanden? Dan kun je er voor kiezen om te blijven slapen op Gili Nanggu of het nabijgelegen Gili Sudak. Voor omgerekend een kleine €30 kun je al overnachten op de enige accommodatie van het eiland: Gili Nanggu cottages. Of, op Gili Sudak, kun je via Airbnb een overnachting regelen.


Gili Nanggu Lombok


Reisgids Indonesië

Hoe kom ik er?

Vanaf Kuta (Lombok) of Senggigi kun je een dagtrip of meerdaagse trip maken. Je kunt de trip regelen in de haven. Vooraf regelen is lastig omdat je lokale vissers daar moet vragen je te brengen. Per bus, taxi of scooter kun je naar de haven Pelabuhan Lembar toe. Neem de hoofdingang, loop wat verder naar achteren richting een lange grijze muur, aan je linkerhand vanaf ingang, en daar zul je de bootjes en hun eigenaren vinden.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.