Berastagi

Berastagi

Tussen de vulkanen van Noord-Sumatra ligt het heuvelstadje Berastagi. In de koloniale tijd kwamen de Nederlanders vanuit Medan naar deze regio toe om de hitte te ontvluchten. In deze mooie vallei werd hierdoor het begin gelegd voor wat nu Berastagi is. Nog altijd is de stad een populaire bestemming onder bewoners uit de regio om te ontsnappen aan de warme temperaturen. Berastagi ligt dankzij haar ligging aan de vulkanen namelijk een stuk hoger dan andere drukbevolkte steden op Sumatra. Deze vulkanen zijn ook gelijk de grootste bezienswaardigheden van de omgeving. Ook kun je hier een aantal mooie wandelingen maken en geisers bezoeken.

Vulkanen

Er zijn twee vulkanen te vinden in de omgeving van Berastagi; de Gunung Sibayak en Gunung Sinabung. Met name de eerstgenoemde is heel toegankelijk voor toeristen. Je kunt de vulkaan helemaal oplopen om een kijkje te nemen in de krater van deze actieve vulkaan. Een gids huren kan, maar op eigen houtje moet je de weg ook wel weten te vinden. Het is een wandeling voor ongeveer drie uur naar boven vanuit de stad. Je kunt hier ook een uur vanaf halen door te beginnen in Semangat. Op de weg terug kun je bijkomen in een van de aangelegde geisers. De Gunung Sinabung heeft met 2450 meter een veel hogere top dan de 2094 meter van de Gunung Sibayak. Deze vulkaan is aanzienlijk lastiger om te beklimmen en je hebt hiervoor zeker een goede gids nodig.


berastagi


Berastagi


Trekkings

Naast de wandeltochten naar en op de vulkanen zijn er nog meer mooie trekkings te maken in de omgeving. Er zijn een aantal leuke dorpen op enkele kilometers van Berastagi. Hier zie je een aantal traditionele huizen. Deze worden veel minder bezocht dan de traditionele huizen bij Lake Toba en voelen daardoor veel authentieker aan.

Overige activiteiten

In Berastagi zelf is niet heel veel te beleven. Het meeste leven is te vinden op de hoofdstraat, hier kun je het ook beste terecht voor een hapje of drankje. Bezoek in het stadje ook een overdekte markt. Op deze kleurrijke markt wordt veel fruit en groente verkocht, wat allemaal uit deze regio komt. Als je nog wat tijd over hebt kun je nog een mooie waterval bezoeken buiten de stad.


Berastagi


Vervoer in Berastagi

Binnen de stad kun je alle afstanden lopend afleggen. Dit is een leuke manier om Berastagi te verkennen. Als je ook nabijgelegen dorpjes wilt bezoeken worden de afstanden echter wel wat te groot. Maak dan gebruik van een van de lokale bussen, welke vertrekken vanaf de centrale markt.

Overnachten in Berastagi

Er komen niet heel veel toeristen in Berastagi, waardoor het aanbod van accommodaties beperkt is. Leuke hostels zijn er daardoor niet te vinden. Wel zijn er meerdere redelijke guest houses waar je voor een goede prijs kunt overnachten. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Berastagi in je route door Sumatra

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.