Van Berastagi naar Bukit Lawang

Van Berastagi naar Bukit Lawang

Op Sumatra draait het op veel plaatsen allemaal om de mooie natuur. Je kunt hier trekkings maken door de jungle, orang oetans spotten en vulkanen beklimmen. Berastagi en Bukit Lawang zijn twee interessante bestemmingen en liggen bovendien niet ver bij elkaar vandaan. Wij geven je reisadvies voor deze route, mocht je beide plaatsen direct na elkaar willen bezoeken.

Zo reis je van Berastagi naar Bukit Lawang:

1) Bus

Als soloreiziger is de bus veruit de voordeligste manier van reizen. Let er wel op dat er geen directe busverbindingen zijn met Bukit Lawang en je dus een overstap moet maken in de naburige stad Medan. Je reist in ongeveer twee uur naar Medan met Sumatera Transport, een busmaatschappij die je voor €0,65 afzet bij Jalan Ginting in het zuiden van de stad.

Verplaats je in Medan naar de Mawar Bakery & Cake Shop, vanwaar minibusjes naar Bukit Lawang vertrekken. De ticketprijs bedraagt €2,50.

Kaartje kopen: Je kunt de buskaartjes bij vertrek kopen of vooraf via je accommodatie.


2) Taxi

Voor meer comfort kun je ook een taxi nemen naar Bukit Lawang. Wij raden dit echter alleen aan als je met meerdere mensen op reis bent, omdat de prijs simpelweg niet opweegt tegen de goedkope buskaartjes. De trip kost tussen de €30 en €40 en je bent ongeveer twee uur onderweg.

Kaartje kopen: Je kunt een taxi boeken via je hostel of een reiskantoor in Berastagi.


Meer over deze bestemmingen: