Sanur

Sanur

Ten oosten van het drukke Kuta ligt de badplaats Sanur. Ondanks dat het aan de rustigere oostkust van Bali ligt komen ook hier veel toeristen op af. Te vergelijken met de Kuta is regio is het echter zeker niet. Sanur is daarom een prima alternatief als je wel strand wilt, maar niet de complete drukte. De zee is hier bovendien een stuk kalmer, wat een duik nemen veel aangenamer maakt. Echte hoogtepunten ontbreken echter in Sanur, het is een leuke badplaats voor een paar dagen relaxen, maar ook niet meer dan dat.

Zien en doen

Het strand van Sanur is de belangrijkste reden om de badplaats te bezoeken. Het is niet het mooiste strand van Bali, maar wel relatief rustig en beter geschikt om te zwemmen. Verder kun je hier erg leuke duiktrips boeken. Er zijn meerdere goede duikscholen te vinden, die ook lessen geven aan beginnende duikers. Aan het einde van de dag is het ook leuk om hier te wadlopen.


Sanur


Le Mayeur Museum

In dit museum wordt de kunst van een Belgische schilder tentoongesteld. Leuk als je van kunst houdt en graag een museum tijdens je bezoek aan Sanur bezoekt. Helaas is het museum wel wat verwaarloosd, wat de ervaring niet ten goede doet.

Sindhu Market

Voor heerlijk en betaalbaar eten breng je een bezoek aan de Sindhu Market. Hier vind je verschillende eetkraampjes, waar je terechtkunt voor lekker streetfood. De gerechten zijn echt Indonesisch en de markt is ook populair onder locals, wat een welkome afwisseling kan zijn ten opzichte van de vele westerse restaurants op Bali.


Sanur


Dagtrips

In Sanur is dan niet gek veel te doen, maar je bent wel makkelijk in andere bestemmingen op Bali. Maak bijvoorbeeld een dagtrip naar Seminyak, op een halfuurtje rijden van Sanur. Hier kun je genieten van brede, rustige zandstranden. Mister Potato Head is hier de hipste strandtent van Zuid-Bali. Seminyak is ook een goede bestemming om te winkelen. Of maak een dagtrip naar Kuta. Dit is het overbekende toeristenoord van Bali. Wil je niet tussen het massatoerisme verblijven, maar toch even zien hoe het er aan toe gaat, dan is Kuta goed te doen als dagtrip vanuit Sanur.

Vanuit Sanur ben je ook zo in Jimbaran. In dit plaatsje kun je heerlijke vis eten op het strand, met je voeten in het zand. Je mag je eigen vis (nog levend) uitkiezen in de restaurants! Verser kun je het niet krijgen. Het is erg mooi om hier met zonsondergang te zitten en te genieten van al het lekkers.

Nusa Lembongan

Het leuke eiland Nusa Lembongan en de minder bezochte – maar ook leuke – eilanden Nusa Ceningan en Nusa Penida zijn het beste te bereiken met de boot vanaf Sanur. Als je deze eilanden net buiten de kust van Bali wilt bezoeken kun je dus eerst naar Sanur reizen om vervolgens de boot te pakken.


Sanur


Vervoer in Sanur

Als je alleen in Sanur wilt blijven heb je geen vervoer nodig; de afstanden zijn klein genoeg om te voet af te leggen. Een scooter is een leuk en betaalbare optie als je vanuit de kustplaats de wijdere omgeving wilt ontdekken. Je kunt ter plekke gemakkelijk een scooter huren. Ook rijden er veel taxi’s rond waar je gebruik van kunt maken.

Overnachten in Sanur

Er zijn veel resorts te vinden in Sanur. Het is een van de populairste bestemmingen op Bali voor gezinnen met kinderen. Ook als backpacker kun je er echter prima terecht. Er zijn een aantal leuke hostels en meerdere prima homestays. In onze Reisgids Indonesië staan de leukste hostels van Sanur vermeld.

Reisgids Indonesië

Ons oordeel
6/10

Sanur is leuk voor een paar dagen strand, maar veel meer is er niet te beleven. Er zijn leukere bestemmingen op Bali.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.