Stranden Indonesië

Stranden Indonesië

De vele duizenden eilanden van de archipel Indonesië beschikken uiteraard over vele prachtige stranden. Op alle bekende Indonesische eilanden zijn wel mooie stranden te vinden. Zelfs op het eiland Java, dat hier niet bekend om staat. Op deze pagina vind je een overzicht van onze favoriete stranden in Indonesië.

Kelingking Beach – Nusa Penida

Een van de meest fotogenieke stranden van Indonesië is Kelingking Beach, gelegen op het eiland Nusa Penida nabij Bali. Ga naar het uitkijkpunt boven het strand om de unieke vorm van dit strand te bewonderen. Nadat je de nodige foto’s hebt gemaakt kun je naar beneden lopen om het strand van dichtbij te bekijken.


Pantai Tanjung Gelam – Karimunjawa

Ten noorden van Java ligt de archipel Karimunjawa. Het is een prachtige eilandengroep, met vele mooie stranden. Pantai Tanjung Gelam is wat ons betreft het mooiste strand van Karimunjawa en een van de mooiste van heel Indonesië. Het heldere water, de fraaie palmbomen en het witte zand maken dit strand zo mooi.

stranden indonesië


Pink Beach – Komodo

Op het eiland Komodo, behorend tot het Komodo National Park, vind je vele natuurlijke hoogtepunten. Zo ligt hier een van de meest bijzondere stranden van Indonesië; Pink Beach. Het zand van dit strand is roze gekleurd doordat het gemixt is met het aanwezige koraal. Met name aan het einde van de middag is dit goed te zien.


Melasti Beach – Uluwatu

Bali staat bekend om haar leuke sfeer, tempels, diversiteit en mooie natuur. De echt mooie stranden ontbreken echter. Toch zijn er genoeg leuke stranden te vinden waar je tijd kunt doorbrengen. Vanuit het zuidelijk gelegen Uluwatu kun je naar Melasti Beach gaan. Dit is een breed, mooi strand wat nog niet zoveel bezocht wordt door toeristen. Deze rust maakt het een fijn strand om wat tijd door te brengen.

Tanjung Tinggi Beach – Belitung

Belitung is een eiland gelegen ten westen van het enorme eiland Sumatra. Het eiland wordt nog nauwelijks bezocht door westerse toeristen. Er zijn enkele leuke activiteiten en veel fraaie stranden te verkennen. Het populairste strand van het eiland is Tanjung Tinggi Beach; bekend om het heldere water en het witte zand.

stranden indonesië


Tanjung Aan Beach – Kuta op Lombok

Op het eiland Lombok, gelegen ten oosten van Bali, liggen een aantal hele mooie stranden. Onze favoriet is Tanjung Aan Beach, bij Kuta. Het is een lang strand met wit zand gelegen in een baai, waardoor het een fraaie vorm heeft.

mooiste stranden indonesië


Koka Beach – Flores

Ook op het eiland Flores zijn meerdere mooie stranden te vinden. Onze favoriet op dit eiland is Koka Beach. De unieke vorm, het heldere water en de mooie natuur maken dit een schitterend eiland. Omdat je er niet zo gemakkelijk komt zijn er nog weinig andere toeristen aanwezig. Het strand ligt tussen de bestemmingen Ende en Maumere in.


Pantai Bira – Sulawesi

In tegenstelling tot veel andere eilanden in Indonesië bezoek je Sulawesi niet gelijk voor de mooie stranden. Toch zijn deze ook hier te vinden. In de zuidelijke kustplaats Bira ligt ons favoriete strand van het eiland; Pantai Bira. Het is een fraai, lang strand met wit zand en helder water.

leukste stranden indonesië


Lees verder over Indonesië