Lombok

Lombok

Lombok ligt ten oosten van Bali en is aanzienlijk minder toeristisch dan het bekende buureiland. Het grote uitgaansleven is hier minder aanwezig, maar de natuur en de stranden zijn hier nog mooier dan op Bali. Veruit de meeste toeristische hoogtepunten liggen op het westen van Lombok. Ook de hoofdstad van Lombok, Mataram, ligt hier. Deze stad wordt echter overheerst door overheidsgebouwen en biedt toeristen weinig bijzonders.

Senggigi

Dichtbij Mataram ligt de badplaats Senggigi. Dit is de drukste bestemming op Lombok, maar zeker niet zo druk als Bali. Het is niet onze favoriete bestemming op het eiland. De stranden zijn niet zo mooi als in het zuiden van Lombok en de sfeer is er matig. Als je een paar dagen wilt bijkomen is het prima, maar wat ons betreft zijn er leukere plekken.


Lombok 1


Gili eilanden

De Gili eilanden behoren officieel tot Lombok, maar zijn eigenlijk een bestemming op zich. Voorheen waren deze eilanden een waar paradijs, maar de toeristen weten het eiland steeds vaker te vinden. Dit heeft de stranden niet veel goed gedaan. Toch blijft het nog altijd een ontzettend leuke bestemming. Er zijn drie eilanden en ze hebben alle drie duidelijk een eigen karakter. Gili Air ligt het dichtste bij Lombok en is vanwege de relaxte sfeer het populairst onder backpackers. Gili Meno is rustiger en vooral populair onder stelletjes. Gili Trawangan daarentegen is een echt feest eiland geworden. Overal zie je beach bars, beer pong tafels en andere clubs. Bij alle Gili eilanden kun je heel goed snorkelen en duiken.

Overnachten op Lombok

In alle toeristische bestemmingen op Lombok kun je goed betaalbare kamers vinden. Zeker in Senggigi en Kuta heb je voor weinig geld een prima kamer. In onze Reisgids Indonesië staan de leukste hostels van Lombok vermeld.


Lombok 2


Kuta

Kuta op Lombok is totaal niet te vergelijken met Kuta op Bali. De stad op Lombok is veel en veel rustiger en wat ons betreft ook een stuk leuker. Je vindt er veel mooie stranden, niet te veel andere toeristen en je kunt er goed surfen.

Gunung Rinjani

Als je even weg wilt van de prachtige stranden kun je landinwaarts naar Gunung Rinjani National Park gaan. Gunung Rinjani is de tweede hoogste vulkaan in Indonesië en misschien wel de leukste om te bezoeken. Om de vulkaan heen ligt een prachtig natuurpark. Voor de liefhebbers van wildleven en een variërend landschap is hier genoeg te zien. Tevens zijn er in dit gebied een paar leuke traditionele dorpjes. Waar je de Bromo Vulkaan in een paar uur wel kunt beklimmen is dit voor Rinjani absoluut niet het geval. De meeste tours doen er 3 dagen/2 nachten over. Vooral de laatste dag is een flinke klim, waar je nog dagen last van zult hebben. Het uitzicht van de top is dus wel geweldig. Lees ook ons artikel over de Gunung Rinjani voor meer informatie.


Lombok 3


Gili Nanggu

De Gili eilanden waren vroeger nog een heerlijk verlaten spot. Tegenwoordig is hier echt geen sprake meer van en pakken steeds meer boten de boot vanaf Bali. Als je op zoek bent naar meer rust en authenticiteit kun je gelukkig nog wel op andere eilandjes bij Lombok terecht. Check bijvoorbeeld Gili Nanggu, dit is nog echt een prachtig bounty eiland.

Tetebatu

Wil je het binnenland van Lombok in op zoek naar rust en mooie natuur? Ga dan naar het dorp Tetebatu. Het koele klimaat – het dorp ligt aan de voet van de Gunung Rinjani – en de prachtige natuur maken dit een heerlijke plek voor relaxte wandelingen.


Lombok 4


Tocht langs de kust

De prachtige westkust van Lombok en de goede wegen maken het een heerlijke plek voor een mooie scooter- of motorrit. Rij langs de kust, langs de mooie natuur, de indrukwekkende kliffen en de verlaten strandjes.

Boottocht naar Flores

Lombok is het ook het startpunt voor de spectaculaire boottocht van Lombok naar Flores. Deze trip van 3 of 4 dagen is wat ons betreft een van de meest gave activiteiten van Indonesië.

Reisgids Indonesië

Hoe kom ik er?

Lombok heeft een internationaal vliegveld. Het is vanuit meerdere steden in Indonesië te bereiken, van een aantal bestemmingen gaan er meerdere vluchten per dag. Het aantal internationale vluchten die rechtstreeks naar Lombok gaan neemt ook steeds meer toe. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Indonesië.

Met de boot is Lombok prima te bereiken vanuit Bali. Vanaf Padangbai vertrekken meerdere boten per dag, deze doen er ruim een uur over. Als je uit Nusa Lembongan komt kun je hier minimaal een uur bij optellen. Uiteraard kun je ook de boot pakken vanaf de Gili Eilanden, deze brengen je binnen een halfuur op Lombok.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook145Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterShare on Google+0