De boottocht van Lombok naar Flores

De boottocht van Lombok naar Flores

Heb je een reis naar Indonesië in gedachte? Dan mag de boottrip naar Komodo National Park, ook wel Jurassic Park of Indonesia genoemd, niet aan je schema ontbreken! Op Komodo Island en Rinca Island leven de grootste hagedissen ter wereld, namelijk de Komodovaraan. Deze levensgevaarlijke draken kunnen tot wel drie meter lang worden en leven alleen op deze eilanden. Maar dat is niet de enige reden voor deze onvergetelijke boottrip. Want tijdens de drie- of vierdaagse tour vaar je langs de meest prachtige uitzichten, de mooiste stranden en kraakheldere baaien.

Waar beginnen?

Deze trip kun je op twee punten beginnen, namelijk op Lombok of op Flores. De meest populaire route is van Lombok naar Flores en is vaak iets prijziger dan andersom. Wat wij een groot voordeel vonden is dat je op de laatste dag de Komodo eilanden bezoekt, toch wel dé highlight van de trip. Als je kiest voor de route Flores-Lombok, dan heb je dit hoogtepunt al gehad en zal je op de laatste dag vooral veel aan het varen zijn.Het programma

Van de ene magische plek, ga je naar de andere. Zo maak je op verschillende dagen een stop om te snorkelen tussen kleurrijke vissen, mooie koraalriffen en bij parelwitte stranden. Een andere highlight van de trip is snorkelen met manta’s. Deze roggen kunnen maar liefst 4 meter groot worden! No worries, ze eten voornamelijk plankton en zijn niet gevaarlijk. Afhankelijk van welke tour je neemt, stop je bij een waterval op Moyo Island, gaaf is om deze te beklimmen. Dit is wel met enige risico’s. Ook Pink Beach mag niet op het lijstje ontbreken. Dit strand heeft een rood/roze kleur door afgebroken koraal dat is aangespoeld.

Terwijl je verder vaart geniet je van de zon, een verfrissende zeebries en een koud biertje. Tijd voor de volgende stop bij Satonda Island, met een enorm zoutwatermeer in het midden van het eiland waar je in kunt drijven. Op één van de dagen maak je een steile hike, waarbij je gegarandeerd flink gaat zweten. Deze hike vergt dus een redelijke conditie, maar eenmaal boven is het panoramische uitzicht het dubbel en dwars waard. De laatste avond wordt afgesloten met een feestje met lokale rijstwijn en Bintang.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


boottocht lombok floresJe boottocht boeken

Waar je ook aan moet denken, is welke touroperator je kiest. Zowel op Lombok als op Flores wemelt het van de aanbieders. Het is makkelijk om ter plekke een tour te boeken, let wel: ze varen niet elke dag uit. Heb je weinig tijd? Doe dan alvast wat research online! Het is belangrijk om de verschillende prijzen met elkaar te vergelijken, maar kijk ook goed naar de conditie van de boot. Het is een lange trip en de zee kan soms ruig zijn. Helaas zijn niet alle boten van even goede kwaliteit. Vraag tijdens je keuze naar hoeveel personen er op de boot kunnen, of er voldoende reddingsvesten zijn en of ze wellicht een reddingsboot hebben. Ook de vraag of ze een communicatiesysteem en GPS-systeem hebben is hier zeker niet overbodig. Check ook goed de recente reviews op TripAdvisor. Daarnaast moet je bepalen of je in een hut wilt slapen of kiest voor het dek. Een eigen hut is stukken duurder, maar uiteraard wel comfortabeler. Als je op het dek overnacht krijg je een matje, kussen en deken en zoek je een plekje naast de andere reizigers.

Sla een doosje reistabletten in en geniet van een once in a lifetime trip langs verschillende Indonesische eilanden!

Reisgids Indonesië