Vliegtickets Indonesië

Vliegtickets Indonesië

In tegenstelling tot een paar andere landen in Zuidoost-Azië zul je voor je reis door Indonesië toch echt (een aantal keer) moeten vliegen. Vliegtickets Indonesië heb je sowieso nodig om het land binnen te komen en ook als je andere eilanden wilt zien is het vaak verstandig om te vliegen. Door de vele lowcost airlines hoeft je dit niet veel geld te kosten.

Je reis beginnen

Als je je backpackreis in Indonesië begint, kun je hier voor goede prijzen rechtstreeks naartoe vliegen. Boek bijvoorbeeld een vliegticket naar Jakarta. Het Soekarno-Hatta vliegveld is het grootste vliegveld van Indonesië en staat zelfs in de top tien van de grootste vliegvelden ter wereld. Garuda Indonesia en KLM vliegen rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Jakarta. Andere airlines maken een tussenstop in steden als Bangkok, Singapore, Kuala Lumpur en Hong Kong. Als je naar Bali (vliegveld Denpasar) wilt, kun je ook gelijk doorvliegen. Er zijn goede verbindingen.

Vliegtickets Indonesië boeken

Je doet er verstandig aan om een aantal Nederlandse aanbieders te vergelijken. Zij hebben regelmatig deals met airlines waardoor ze de goedkoopste vliegtickets hebben. Voor vliegtickets naar Indonesië kun je het beste terecht bij Tix.nl.

Binnenlandse vluchten Indonesië

Je kunt ook met de boot van eiland naar eiland gaan, maar dit duurt vaak lang en een vliegticket is niet veel duurder. Airlines als Air Asia en Lion Air zijn bijzonder goedkoop en vliegen zeer regelmatig. Er zijn ruim 200 vliegvelden in Indonesië. Dit zijn een paar van de grotere: Jakarta (Soekarno-Hatta), Surabaya (Juanda), Yogyakarta (Adisucipto), Medan (Polonia) en Bali/Denpasar (Ngurah Rai). Vliegtickets voor binnenlandse vluchten in Indonesië zijn ook gemakkelijk bij onderstaande aanbieders te boeken.

De beste websites

Op onderstaande websites kun je het beste de vliegtickets naar Indonesië kopen:

TIX.nl
Cheaptickets.nl
WTC.nl

Wees sociaal