Vliegtickets Indonesië

Vliegtickets Indonesië

In tegenstelling tot een paar andere landen in Zuidoost-Azië zul je voor je reis door Indonesië toch echt (een aantal keer) moeten vliegen. Vliegtickets Indonesië heb je sowieso nodig om het land binnen te komen en ook als je andere eilanden wilt zien is het vaak verstandig om te vliegen. Door de vele lowcost airlines hoeft je dit niet veel geld te kosten.

Waar naartoe vliegen?

Als je je backpackreis in Indonesië begint, kun je hier voor goede prijzen rechtstreeks naartoe vliegen. Boek bijvoorbeeld een vliegticket naar Jakarta. Het Soekarno-Hatta vliegveld is het grootste vliegveld van Indonesië en staat zelfs in de top tien van de grootste vliegvelden ter wereld. Garuda Indonesia en KLM vliegen rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Jakarta. Andere airlines maken een tussenstop in steden als Bangkok, Singapore, Kuala Lumpur en Hong Kong. Als je naar Bali (vliegveld Denpasar) wilt, kun je ook gelijk doorvliegen. Er zijn goede verbindingen.

Hieronder vind je een overzicht van de grootste internationale vliegvelden van Indonesië, inclusief de airlines met de meest interessante verbindingen voor backpackers.

Vliegveld Stad Belangrijke airlines
Soekarno–Hatta International Airport Jakarta KLM, Garuda Indonesia, Lion Air, AirAsia & Batik Air
Ngurah Rai International Airport Denpasar KLM, Garuda Indonesia, Lion Air, AirAsia & Batik Air
Juanda International Airport Surabaya Garuda Indonesia, Lion Air, Batik Air & Citilink
Sultan Hasanuddin International Airport Makassar Garuda Indonesia, Lion Air, AirAsia, Citilink & Batik Air
Kualanamu International Airport Medan Garuda Indonesia, Lion Air, AirAsia, Citilink & Batik Air
Adisutjipto International Airport Yogyakarta Garuda Indonesia, Lion Air, AirAsia, Citilink & Batik Air

Goedkope vliegtickets Indonesië

Je hebt dus een aantal keuzes wat betreft de vliegvelden in Indonesië waar je naartoe kunt vliegen. Als het in je reisschema past kan het zeker verstandig zijn om de verschillende mogelijkheden te vergelijken, zodat je wellicht vanuit een andere bestemming je reis door Indonesië begint dan je oorspronkelijk had gedacht. Dit geldt ook voor het vliegveld vanaf waar je vertrekt. Vliegen vanaf steden als Düsseldorf, Frankfurt en Brussel kan goedkoper zijn dan vanaf Brussel.

Het kan tevens veel geld schelen om enkele dagen eerder of later te vliegen. Als je hier flexibel in bent kun je op deze manier veel geld besparen op je vliegticket. Over het algemeen is vliegen op dinsdag, woensdag of donderdag het goedkoopst. Probeer dus op deze dagen te vliegen in plaats van het weekend, dit kan behoorlijk veel geld schelen.

Binnenlandse vluchten Indonesië

Je kunt ook met de boot van eiland naar eiland gaan, maar dit duurt vaak lang en een vliegticket is niet veel duurder. Airlines als AirAsia en Lion Air zijn bijzonder goedkoop en vliegen zeer regelmatig. Er zijn ruim tweehonderd vliegvelden in Indonesië. Dit zijn een paar van de grotere: Jakarta (Soekarno-Hatta), Surabaya (Juanda), Yogyakarta (Adisucipto), Medan (Polonia) en Bali/Denpasar (Ngurah Rai). Vliegtickets voor binnenlandse vluchten in Indonesië zijn ook gemakkelijk bij onderstaande aanbieders te boeken.

Vliegtickets Indonesië boeken

Je doet er verstandig aan om een aantal Nederlandse aanbieders te vergelijken. Zij hebben regelmatig deals met airlines waardoor ze de goedkoopste vliegtickets hebben. Voor vliegtickets naar Indonesië kun je het beste terecht bij Tix.nl. Bekijk zeker ook de andere websites die we hieronder vermelden.

TIX.nl
Cheaptickets.nl