Inentingen Indonesië

Inentingen Indonesië

Het wordt sterk aangeraden om voor je Indonesië bezoekt je zelf te laten inenten en je gezondheid daarmee te beschermen. Deze inentingen Indonesië zijn gelukkig ook handig als je een aantal andere landen in Zuidoost-Azië bezoekt. De risico’s komen sterk overeen en met een paar inentingen kan je dan ook met een goed gevoel meerdere landen bezoeken. Welke prikken je nodig hebt voor Indonesië is vooral erg afhankelijk van welke gebieden je allemaal bezoekt. Zo komt in bepaalde gedeeltes van het land malaria voor. Verder is ook de lengte van je verblijf van invloed op welke inentingen je nodig hebt.

Verplichte vaccinaties Indonesië

Alleen als je binnen zeven dagen voordat je Indonesië bezoekt in een land geweest waar gele koorts voorkomt die verplicht hiertegen een vaccinatie te hebben. De gele koorts komt alleen voor in bepaalde gedeeltes van Zuid-Amerika en Afrika.

Inentingen Indonesië

Er zijn een aantal vaccinaties die sterk worden aanbevolen als je Indonesië bezoekt:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Hepatitis A

Als je een langere tijd in Indonesië of de rest van Zuidoost-Azië verblijft heb je vaak ook inentingen tegen buiktyfus, hepatitis , hondsdolheid en/of tuberculose nodig.

Malaria

Behalve op Bali en gedeeltes van Java is malaria volop aanwezig in Indonesië. Sowieso raden we aan je altijd goed met DEET in te smeren. Ook het gebruiken van een klamboe en dragen van lange kleding helpt tegen deze muggen steken. Het gebruik van malariatabletten is in sommige regio’s sterk aan te raden. Vraag dit altijd even na als je inentingen Indonesië laat zetten.

Waar je inentingen Indonesië laten zetten?

De beste optie om je inentingen te laten zetten is onze ogen Thuisvaccinatie.nl. Zij hebben een netwerk van erkende artsen die bij je thuis of op je werk langskomen om je te vaccineren. Je hoeft hier bovendien geen vrije dag voor te nemen, ook in de avond of in het weekend kan je worden geholpen. Je zou verwachten dat dit veel extra geld kost maar je bent ongeveer voor dezelfde prijs klaar als bij de concurrentie! Ze zijn bovendien gespecialiseerd in reisvaccinaties dus ook voor vragen over jouw specifiek reis kun je bij ze terecht, zo kan je dus met een gerust hart op reis. Lees hier meer over de werkwijze van Thuisvaccinatie.nl.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

Vaccinaties en advies aan huis
Ook ’s avonds en in het weekend
Geheel of gedeeltelijk vergoed
Vaccinaties door gekwalificeerde medici
Meer dan 20.000 klanten

Thuisvaccinatie