Gili Air

Gili Air

Veel backpackers vinden Gili Air het leukste eiland van de drie Gili eilanden. Dit komt vooral door de heerlijke, relaxte sfeer die er heerst. Het aantal toeristen dat Gili Air is ook veel lager dan op Gili Trawangan. Gek veel is er niet te doen op het eiland. Je komt hier vooral om op het strand te liggen, te zwemmen en wellicht wat te snorkelen. Er zijn wat barretjes, maar – op de full moon feesten na – is het uitgaansleven er beperkt.

Snorkelen en duiken

Je kunt heel goed snorkelen rondom Gili Air. Aan de oostkust van het eiland zijn een aantal duikscholen te vinden, waar je een uitrusting of trips kunt regelen. Je kunt ook prima duiken rondom het eiland, maar Gili Trawangan biedt op dat vlak meer mogelijkheden.


Gili Air


Stranden

Net als op de andere Gili eilanden, kunnen de stranden van Gili Air een beetje tegenvallen. Zeker als je al bijvoorbeeld de Thaise eilanden of de Filipijnen hebt bezocht. Het uitzicht op zee is prachtig, maar helaas ligt er veel dood koraal op het strand. Ook in het water liggen dood koraal en veel stenen. Je kunt hierdoor niet echt lekker zwemmen rondom het eiland. Wel kun je er surfles nemen, paddle boarden, windsurfen, kitesurfen en het fenomeen subwing eens proberen.

What else?

Geniet van de leuke sfeer. Je kunt vooral goed chillen op Gili Air, eventueel helpen yogalessen of massages je daarbij. De goede vibe, het heerlijke klimaat en de leuke mensen die het eiland bezoeken, maken het de ideale plek om eens goed bij te komen. Net als op Gili Trawangan, kun je hier ook een Indonesische kookcursus volgen.


Gili Air


Zonsondergang

Met name aan de westkust van Gili Air geniet je van een prachtige zonsondergang. Hier zijn ook de meeste bars te vinden, waarvan er veel tijdens de zonsondergang een happy hour hebben. Maak hier gebruik van om voor een goede prijs van een drankje te genieten. In navolging van Gili Trawangan zijn hier nu ook een aantal schommels te vinden, de beste plek voor de perfecte Instagram foto.

Vervoer op Gili Air

Gemotoriseerde voertuigen zijn niet toegestaan, dus het is lekker rustig op de weg. De meeste afstanden zijn lopend af te leggen. In ongeveer anderhalf uur maak je een rondje over het hele eiland. Daarnaast is het leuk om een fiets te huren om het eiland te verkennen. Je bent tussen de 30.000 en 50.000 Rp kwijt om een fiets per dag ter huren.


Gili Air


Eten en drinken

Gili Air heeft een uitstekend aanbod van restaurants. Voor goede prijzen kun je hier heerlijk, vers eten krijgen. Er zijn zeker twintig hele goede restaurants gelegen op het eiland. In de avond is er niet zoveel te beleven. Wel kun je terecht in een van de bars voor een drankje.

Dit zijn onze favoriete restaurants op Gili Air:

Naam Eten Aanbod Prijs
Mama Pizza Fantastische pizza’s op het strand €€
Firda Warung Lekker lokaal eten voor een goede prijs
Aura Bowls Gezonde bowls en smoothies €€
Le Sate Bar Verse, lekkere saté
Ruby’s Cafe Heerlijk Aziatisch eten voor een goede prijs

Overnachten op Gili Air

Het aantal accommodaties op Gili Air stijgt snel. Er is een aantal hele leuke hostels en guest houses te vinden. In onze Reisgids Indonesië staan de leukste hostels van Gili Air vermeld.

Reisgids Indonesië

Hoe kom ik er?

Er varen dagelijks meerdere boten van Bali naar Gili Air. De snelste boot brengt je er in anderhalf uur. De populairste optie vanaf Lombok is de boot die vertrekt in Bangsal; met die boot ben je er in een halfuur.

Ons oordeel
8/10

De stranden op Gili Air vallen een beetje tegen, maar verder is het een heerlijk eiland. Vooral als je even wilt bijkomen is dit een perfecte bestemming.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.