Van Berastagi naar Medan

Van Berastagi naar Medan

Berastagi is een leuk heuvelstadje met een prachtige omgeving en meerdere interessante activiteiten. De meeste reizigers reizen na een bezoek aan Berastagi door naar bestemmingen als Bukit Lawang of Lake Toba. De stad Medan is ook een optie. Dit is geen leuke bestemming, maar beschikt wel over een vliegveld. Bovendien kun je vanuit hier ook doorreizen naar Pulau Weh.

Zo reis je van Berastagi naar Medan

1) Bus

Als je de tijd hebt is de lokale bus een goede optie. Omdat het geen toeristenbus maar een lokale bus is kunnen de tijden dat je onderweg bent variëren. Als je een vlucht moet halen is deze bus niet per se aan te raden, of je moet echt ruim de tijd inplannen. Een groot voordeel is de ontzettend lage kosten. Voor enkele euro’s ben je klaar. Je kunt de bus nemen naar het stadscentrum of doorreizen naar het vliegveld van Medan.

Kaartje kopen: Tickets zijn verkrijgbaar bij het busstation.


2) Taxi

Als je een vlucht moet halen of geen zin hebt in de lokale bus is de taxi een goed alternatief. Taxi’s zijn hier helemaal niet zo duur op Sumatra, maar uiteraard wel een stuk duurder dan de bus. Reken op een bedrag van ongeveer dertig euro. Als je met meerdere mensen reis kun je de kosten delen en ben je minder per persoon kwijt.

Kaartje kopen: Gebruik de app Grab om kosten te besparen op de rit en gemakkelijk een taxi te regelen.

Meer over deze bestemmingen: