Visum Myanmar

Visum Myanmar

Je hebt een visum nodig voor je verblijf in Myanmar. Tot de verkiezingen van 2010 was het mogelijk een visum-on-arival te krijgen, maar dit is nu niet meer het geval. De makkelijkste optie nu is het aanvragen van een eVisa. Dit kan je gewoon online doen, vanaf elke locatie in de wereld. Binnen een paar dagen heb je dan een goedkeuringsbrief in je mail, die je mee moet nemen als je naar Myanmar gaat.

eVisa Myanmar

Via deze website van de regering van Myanmar kan je gemakkelijk zelf je eVisa regelen. Je moet een paar standaard dingen invullen zoals je naam; je paspoortnummer, wanneer je het land binnengaat, hoeveel dagen je wilt blijven en waar je de eerste nacht verblijft. Ook moet je een pasfoto uploaden. Daarna dien je een bedrag van $50 te betalen, met een creditcard. Als dit eenmaal gedaan is en alles goedgekeurd is – wat geen problemen op moet leveren – krijg je binnen een paar dagen een goedkeuringsbrief. Neem deze brief mee als je het land binnenkomt en dan krijg je vervolgens je echte visum. Dit kan je dus overal ter wereld doen, zo lang je maar internet hebt. Voorheen kon dit alleen als je per vliegtuig het land binnenkwam, maar sinds 01/09/2016 is een eVisa ook een optie als je via een van de volgende grensovergangen over land Myanmar binnenkomt; Myawaddy (verreweg de populairste optie onder backpackers, ook omdat je dan bij het leuke Hpa-An terecht komt), Tachileik (ten noorden van Chiang Rai) en Kawthaung (in het uiterste zuiden van Myanmar).

Als je geen creditcard hebt of liever goede Nederlandse service wilt kan je jouw visum Myanmar ook aanvragen via E-Visums.

Andere opties

Als je geen stabiele internet verbinding hebt of geen creditcard hebt kan je de visumaanvraag ook via een visumbureau doen of bij een ambassade van Myanmar. Dit kan in Nederland, maar als je al in Azië bent kan je dit ook in bijvoorbeeld Bangkok regelen. In Bangkok kan je je visum al dezelfde dag meekrijgen, als je bereid bent wat extra te betalen.

YourVisa

YourVisa is een visumbureau dat gespecialiseerd is in het verzorgen van visa voor landen in Oost-Europa, Afrika en Azië. Voor deze landen verzorgen zij zowel toeristische als zakelijke visa, en daarnaast bieden zij ook uitnodigingen aan voor de landen waarvoor dit noodzakelijk is. Door de jarenlange ervaring van YourVisa en de goede connecties die zij in die periode hebben opgebouwd, zijn zij in staat om hun diensten tegen een scherp tarief aan te bieden. YourVisa streeft ernaar om een goede service te bieden. Zo proberen zij hun klanten altijd persoonlijk te helpen en van advies te voorzien. Een ideaal begin voor als je gaat backpacken!

Wees sociaal