Dawei

Dawei

In vergelijking met de andere leuke plekken in het zuiden van Myanmar voelt Dawei nog het meest aan als een stad. Je kunt in de stad een tijdje rondlopen zonder dat het verveelt. De gebouwen en de huizen hebben een mooie stijl en de locals zijn erg vriendelijk.

Wat is er te doen in Dawei?

In Dawei kun je veel kanten op, je kunt cultuur snuiven, de natuur in en ontspanning zoeken bij het strand. De Shwe Taung Zar Pagoda is de mooiste en belangrijkste pagoda en zeker de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast kun je nog naar de Lawka Tharaphu Pagoda en de Shin Oak Aww Pagoda. Bij de Lawka Tharaphu Pagoda is ook het Paya Ge museum. Voor een interessante middag kun je naar de Universiteit gaan. Het is een mooi gebouw en de studenten vinden het leuk om met je te praten en te laten zien wat ze doen.

Rondlopen over de markten Si Pin Tharyar en Minagalar geeft je het echte local gevoel en je kunt hier erg lekker eten. Dawei heeft met het knusse Kyak Than Dai voetbalstadion een leuke extra bezienswaardigheid. Vraag na wanneer er een wedstrijd gespeeld wordt en aanschouw hoe uitbundig Birmezen kunnen zijn. Op tien minuten van het stadion is het vliegveld. Aangezien er weinig vluchten zijn mag je na toestemming alleen over de landingsbaan lopen om te zien hoe het eruit ziet.


Dawei


Dawei


Scooter huren om de omgeving te verkennen

Om flexibel te zijn in Dawei is het leuk om een scooter te huren, de scooters die verhuurd worden zijn veilig en goed onderhouden. Met de scooter kun je de schitterende natuur in de buurt verkennen. Bij je accommodatie kunnen ze je vertellen waar je het beste heen kunt. Op een klein halfuur rijden vanaf Dawei ligt de strandplaats Maung Magan. Er heerst hier een meer relaxte sfeer dan in het iets drukkere Dawei. Je betaalt gemiddeld tussen de 7.000 en 10.000 kyat per dag voor een scooter. De meeste accommodaties kunnen dit wel regelen. Als je niet zelf wilt rijden kun je ook gebruik maken van motortaxi’s of een soort tuktuks.

Overnachten in Dawei

Hostels zijn nog niet te vinden in Dawei. Wel zijn er genoeg guest houses waar je voor een goede prijs terechtkunt. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.


Dawei


Reisgids Myanmar

Hoe kom ik er?

Je kan vanuit Yangon naar Dawei vliegen. De vlucht duurt een uur en kost ongeveer €100. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Myanmar.

Een goedkopere optie is de nachtbus. Vanuit Yangon ben je er dan voor zo'n €15, deze rit duurt dan wel ongeveer veertien uur. Vanaf Mawlamyine doe je er ongeveer zeven uur over met de bus en vanuit Myeik is het ook ongeveer zeven uur rijden.

Ons oordeel:
7/10

Dawei is als grotere stad een leuke afwisseling in het zuiden van Myanmar. Met het leuke strand en met de paar bezienswaardigheden kan je hier een paar dagen verblijven zonder je te vervelen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.