Vliegtickets Myanmar

Vliegtickets Myanmar

Myanmar heeft haar grenzen nog niet heel lang geleden opengesteld voor toeristen. Dit is in veel aspecten terug te zien. Ook het beperkt aantal luchtvaartmaatschappijen dat naar Myanmar vliegt is hier een gevolg van. Het aantal luchtvaartmaatschappijen dat Myanmar aandoet loopt gelukkig op, maar dit is alsnog minder dan bij andere landen in Zuidoost-Azië. Het vinden van goedkope vliegtickets Myanmar is daardoor ook wat lastiger. Vanuit Nederland vlieg je meestal via Bangkok, maar ook via Kuala Lumpur en andere grote Aziatische steden. Je vliegtickets Myanmar zijn hierdoor altijd duurder dan naar andere landen in de regio.

Waar naartoe vliegen?

Zoals gezegd is rechtstreeks naar Myanmar vliegen dus behoorlijk prijzig. Een betere optie is om Myanmar te combineren met een of meerdere andere Aziatische landen. Zo kun je bijvoorbeeld eerst een reis door Thailand maken, om vervolgens naar Myanmar te vliegen. Een vliegticket van Bangkok naar Myanmar hoeft namelijk helemaal niet zo veel te kosten. Je kunt momenteel uit drie vliegvelden kiezen als je naar Myanmar wilt vliegen. Deze internationale vliegvelden liggen bij de steden Yangon, Mandalay en Naypyidaw.

Hieronder vind je een overzicht van de airlines met de meest interessante verbindingen voor backpackers.

Vliegveld Stad Belangrijke airlines
Yangon International Airport Yangon Myanmar National Airlines, AirAsia, Bangkok Airways, Thai Airways, Vietnam Airlines & SilkAir
Mandalay International Airport Mandalay Myanmar National Airlines, AirAsia, Bangkok Airways & SilkAir
Nay Pyi Taw International Airport Naypyidaw Myanmar National Airlines, China Eastern Airlines & Bangkok Airways

Goedkope vliegtickets Myanmar

Je hebt dus een aantal keuzes wat betreft het vliegveld waarop je vliegt. We raden aan deze mogelijkheden goed te vergelijken. Met name omdat Yangon en Mandalay beide goede startpunten zijn voor je reis door Myanmar.

Ook is het altijd belangrijk om verschillende data te vergelijken waarop je kunt vliegen. Enkele dagen eerder of later vliegen kan de vlucht aanzienlijk goedkoper maken. Houd er daarbij rekening dat vliegen op dinsdag, woensdag en donderdag over het algemeen het goedkoopst is.

Binnenlandse vluchten

Er zijn een aantal binnenlandse vluchten die je kunt nemen om binnen Myanmar te reizen. Een aanrader is dit echter niet. Je bent behoorlijk wat geld kwijt voor deze vluchten en de verbindingen zijn niet altijd even goed. Zo komen er ontzettend veel vertragingen voor. Niet handig als je juist tijd wilt besparen op je reis. Als je nachtbussen wilt voorkomen kan een binnenlandse vlucht toch een goede optie zijn.

Vliegtickets Myanmar boeken

Er zijn een aantal Nederlandse aanbieders waarbij je vliegtickets Myanmar kunt boeken. Op basis van onze ervaringen boeken wij het liefste bij Cheaptickets.nl. Hier worden alle airlines vergeleken, waardoor je altijd de goedkoopste vliegtickets kunt vinden. Vergelijk ook de andere aanbieders die we hieronder hebben vermeld.

Cheaptickets.nl
TIX.nl
Vliegtickets.nl