Kalaw

Kalaw

Kalaw is dé bestemming van Myanmar als je een trekking wilt maken. Dit dorpje ligt hoog in de bergen, in een schitterende omgeving. Het is ook een van de enige bestemmingen in Myanmar waar je een trekking kunt zonder toestemming van de autoriteiten. Wat in onze ogen een grote plus is. Het bergdorpje zelf is leuk om even door te lopen, maar je komt hier om een wandeltocht te maken. Let er wel op dat het vanwege de hoge ligging hier wat kouder kan zijn, zeker van oktober tot februari.

Kalaw

Kalaw is een leuk dorpje, waar je als je de tijd hebt even doorheen kunt lopen. Bekijk dan even de stoepa in het centrum van het dorp. Naast deze bescheiden stoepa ligt een leuke markt. Hier kun je fruit kopen en wat lokale dranken.


Kalaw 1


Trekking

Je hebt genoeg keuzes bij het maken van een trekking. In de omgeving van Kalaw liggen een aantal pagodes, uitkijkpunten en een aantal leuke dorpjes. In deze dorpjes kun je aantal lokale bergstammen zien. Je kunt er voor kiezen om een trekking van een aantal uur te maken, of eentje inclusief overnachting. De meest populaire trekking is die naar het mooie Inle Lake. Deze kun je in twee dagen afleggen, maar je kunt er ook voor kiezen om er een dag of twee dagen langer over te doen. Er zijn meerdere gidsen in Kalaw waarbij je dit kunt regelen. Dit kun je prima ter plekke doen, of een aantal dagen van te voren. We raden wel aan om altijd gebruik te maken van een gids, de weg is niet altijd even gemakkelijk te vinden. Lees ook ons artikel over het maken van een trekking in Myanmar.

Overnachten in Kalaw

Er zijn voldoende guesthouses en hotels in Kalaw. De meeste zijn te vinden in het bergdorpje zelf, maar de leukere liggen net iets buiten het dorp. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer reserveren.

Overnachten Kalaw

Kalaw 2


Kalaw in je route door Myanmar

Hoe kom ik er?

Het vliegveld van Heho ligt op drie uur rijden van Kalaw. Je kunt vanuit meerdere steden in Myanmar een binnenlandse vlucht nemen om vervolgens de minibus te nemen naar Kalaw.

Vanuit zowel Mandalay als Bagan is het ongeveer acht uur met de bus. De rit vanuit Yangon doet er ruim tien uur over.

Vanuit Heho kun je dus een minivan pakken naar Kalaw, deze doet er drie uur over. Vanuit Shwenyaung, het dorpje nabij Inle Lake, doet de minivan er ook drie uur over. Als je uit Pindaya komt kun je ook het beste de minivan nemen, dit is een rit van ongeveer twintig minuten.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0