Trekking maken in Myanmar

Trekking maken in Myanmar

Een van de leukere dingen die je in Myanmar kunt doen is het maken van een trekking. Tijdens deze trekking zie je het mooie landschap van het land van dichtbij en loop je door verschillende dorpjes waar nog weinig toeristen komen. Je kunt een trekking van een dag maken, maar de optie met een of twee overnachtingen is nog leuker. Na een dag lopen overnacht je dan in een dorpje bij de mensen thuis, nadat ze heerlijk voor je hebben gekookt. De volgende dag vervolg je de wandeltocht weer.

Waar?

Kalaw is de populairste stad om een trekking te beginnen in Myanmar. De stad is makkelijk te bereiken vanaf onder andere Yangon en Bagan. Bovendien eindig je de tocht ook op een leuke bestemming; Inle Lake.

Ook in Hsipaw kan je hele leuke trekkings maken. Dit dorp is wat lastiger te bereiken, het ligt op een busrit van zes uur ten oosten van Mandalay. Het voordeel hiervan is dat er minder toeristen komen. Zeker als je de driedaagse trekking doet, waarbij je verder weg loopt van Hsipaw, kom je weinig andere toeristen tegen. Deze trekking is daardoor authentieker dan die van Kalaw. Qua landschap zit er tussen de twee plaatsen niet veel verschil, beide zijn ontzettend mooi.


Myanmar 1


Myanmar 2


Myanmar 3


Myanmar 4


Praktische zaken

Je trekking regel je makkelijk ter plaatse. In Hsipaw kan je het beste terecht bij Mr Charles Guesthouse, in Kalaw heb je meerdere keuzes. Je hebt bovendien ook veel opties wat betreft je routes, wat je wilt zien en het aantal uren of dagen dat je wilt lopen. De kosten vallen erg mee. Voor een driedaagse trekking moet je aan 40,000 kyat denken, nog geen 40 euro. Dit is inclusief eten en overnachtingen. Normaal heb je hier uiteraard ook kosten voor, dus het kost niet veel extra geld. Eendaagse en tweedaagse trekking zijn uiteraard goedkoper.

Reisgids Myanmar