Yangon

Yangon

Yangon, ook bekend als Rangoon, was lange tijd de hoofdstad van Myanmar, maar heeft die status in 2005 overgedragen aan Naypyidaw. Officieel in ieder geval. Vele, waaronder de Europese Unie en de Verenigde Naties, zien Yangon nog altijd als de officiële hoofdstad. Met meer dan 4 miljoen inwoners is het nog altijd veruit de grootste stad van het land. Ook qua economie is het de stad het grootst, maar doordat de regering de aandacht vooral op Naypyidaw richt wordt dit verschil steeds kleiner.

Bezienswaardigheden in Yangon

‘Downtown’ is in onze ogen zeker de leukste wijk van Yangon. Zo zie je in verschillende straten prachtige Engelse koloniale gebouwen. Veruit de mooiste bezienswaardigheid ligt echter net buiten het centrum. Een paar kilometer ten noorden ligt de Shwedagon Paya. Als je de feiten bekijkt snap je al snel hoe bijzonder deze pagode is. Deze belangrijke boeddhistische tempel is de grootste tempel van Myanmar, is bedekt met 50.000 kilo bladgoud en duizenden kostbare edelstenen, is 98 meter hoog en meer dan 2500 jaar oud. De pagode is overdag al bijzonder mooi, maar in het avond/nacht licht zo mogelijk nog indrukwekkender. Je betaalt een kleine toegangsprijs die, als we de verantwoordelijke mogen geloven, naar de onderhoud van het complex gaat. Twee andere mooie tempels zijn de Botataung Paya en de Chaukhtatgyi Paya. Als je gewoon wat wilt relaxen kan je naar Kandawgyi Lake gaan.


Yangon 1Overnachten in Yangon

In Downtown Yangon zijn niet alleen de meeste bezienswaardigheden te vinden, maar gelukkig ook de meeste guesthouses, goedkope hotels en leuke restaurants. We raden je dan ook aan om in deze buurt een accommodatie te vinden want dit scheelt je ook veel in vervoer kosten als je de stad in wilt. Als je wilt uitgaan kan je eerst wat eten en een drankje doen in downtown om vervolgens naar Chinatown te gaan voor de nachtclubs. Verwacht echter geen spectaculair uitgaansleven hier. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Yangon

Onze hostel aanraders

Circle Train

Een erg leuke manier om een andere kant van Yangon te zien is een ritje met de circle train. Deze trein rijdt – zoals de naam al doet vermoeden – een rondje om de stad. Voor slechts 200 Kyat koop je een kaartje voor deze drie uur durende treinrit. Je rijdt langs verschillende wijken, waardoor je goed de verschillen tussen rijk en arm ziet. Het leukste is te zien hoe de locals leven en hoe zij gebruik maken van de trein. Een aanrader als je nog een paar uur te besteden hebt.


Yangon 2


Hoe kom ik er?

De meeste backpackers in Myanmar beginnen hun reis in Yangon. Hier gaan de meeste vluchten heen en de vliegtickets zijn vaak het goedkoopst. Vanaf steden als Bangkok, Chiang Mai, Kuala Lumpur, Singapore, Hong Kong en Hanoi kan je rechtstreeks naar Yangon vliegen. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Myanmar.

Je kunt in onder meer Mandalay, Bagan en Bago de trein pakken naar Yangon. Dit is echter geen aanrader. Het zijn lange en oncomfortabele ritten.

De busverbindingen naar Yangon zijn wel prima. Vanuit het hele land kan je wel de bus pakken naar de stad. Vanuit Bagan is het een uur of negen, vanuit Kyaiktiyo is het vijf uur en ongeveer vijftien uur vanaf Inle Lake. Dankzij een nieuwe snelweg doet de bus er vanuit Mandalay nog maar acht uur over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0