Van Yangon naar Kalaw

Van Yangon naar Kalaw

Vanuit de voormalige Birmese hoofdstad Yangon kun je veel plaatsen in het land bereiken, waaronder het fraaie stadje Kalaw dat omringd wordt door bergen. Voor de trip van ruim 550 kilometer van Yangon naar Kalaw kun je gebruik maken van de bus, de trein en het vliegtuig.

Zo reis je van Yangon naar Kalaw:

1) Bus

Als je voor de bus kiest, houd je het meeste geld in je zak en reis je toch behoorlijk vlot naar Kalaw. Iedere dag rijden verschillende bussen vanaf Yangon’s Aung Mingalar terminal naar Kalaw. Als je budgetvriendelijk wil reizen, dan is de bus van Shwe Mandalar Express de juiste keuze. Deze vertrekt om 19:00 uur en doet elf uur over de trip. Een kaartje kost ongeveer €7,50. Je kunt ook voor andere vervoerders kiezen, maar tickets kosten al snel €15 of meer.

Kaartje kopen: Koop je kaartje ter plaatse op het station of via de website van Shwe Mandalar Express.


2) Trein

Met de trein reis je comfortabel, maar in een laag tempo naar Kalaw. De reistijd bedraagt twintig uur en je trip begint op Yangon Central Station, waar dagelijks om 17:00 uur een trein naar Thazi vertrekt. Je bent ongeveer twaalf uur onderweg, waardoor je in Thazi een overstaptijd hebt van twee uur voordat je om 7:00 uur op de trein naar Kalaw stapt. De aankomsttijd in Kalaw staat gepland om 13:15 uur. De kaartjes kosten bij elkaar ongeveer €15.

Kaartje kopen: Reserveer je plek op het station.


3) Vliegtuig

De luchthavens van Yangon en Heho zijn verbonden door middel van veel dagelijkse vluchten, die ruim een uur duren. Desondanks is vliegen duur, zelfs als je voor de goedkoopste maatschappij kiest. Air KBZ verkoopt tickets vanaf €75, waarbij ingecheckte bagage al inbegrepen is. Ondanks dat je met vliegen tijd bespaart, is het vanwege de hoge kosten niet aan te raden. Zeker omdat je vanaf Heho Airport nog vijfendertig kilometer per taxi moet afleggen naar Kalaw.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Myanmar pagina.


Meer over deze bestemmingen: