Van Yangon naar Bagan

Van Yangon naar Bagan

Hoewel de afstand van Yangon naar Bagan ruim 600 kilometer bedraagt, zijn de verbindingen relatief goed. Je kunt bovendien kiezen uit meerdere transportmiddelen, namelijk de bus, de trein en het vliegtuig. Wij zetten de opties op volgorde van comfort en budgetvriendelijkheid voor je op een rijtje.

Zo reis je van Yangon naar Bagan:

1) Trein

Reizen per trein is op deze route niet de snelste manier, maar het is wel erg comfortabel en bovendien betaalbaar. Iedere dag vertrekt om 16:00 uur een nachttrein vanuit Yangon Central Station. Deze trein komt de volgende morgen om 9:30 uur aan in Bagan. Een zitplaats kost je slechts 12 euro, maar het is aan te raden om voor een plaats in een slaapcoupé te gaan. Een bed kost slechts 20 euro. Als je per trein reist, bespaar je tegelijkertijd op accommodatie.

Kaartje kopen: Reserveer je plaats op het treinstation of via de website 12Go.Asia.


2) Bus

Dit is een sneller alternatief, maar je levert wel in op comfort. De meeste bussen naar Bagan vertrekken vanaf het Aung Mingala Highway Station in het noorden van Yangon. Verschillende maatschappijen leggen deze route af en de reis duurt in totaal ongeveer 10 uur. Voor een rit met een VIP-bus (met zachte, verstelbare stoelen) betaal je 20 euro en reizen met de minder luxueuze bussen kost 12 tot 16 euro. Er rijden zowel dag- als nachtbussen.

Kaartje kopen: Tickets zijn verkrijgbaar op het busstation en op de website 12Go.Asia.


3) Vliegtuig

Zoals op veel binnenlandse routes in Myanmar zijn tickets van Yangon naar Bagan erg prijzig. Diverse airlines vliegen dagelijks van Yangon International Airport naar Nyaung-U, dat iets buiten Bagan ligt. Myanmar National Airlines biedt de voordeligste tarieven; je betaalt ongeveer 100 euro voor een enkele reis, die 1 uur en 20 minuten duurt. De prijs voor ingecheckte bagage zit hier al bij inbegrepen.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Myanmar pagina.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal