Pindaya

Pindaya

Pindaya is een bescheiden stadje in het midden van Myanmar. Hoewel de natuur in de omgeving prachtig is, ligt de grootste schat van dit plaatsje onder de grond. In de Pindaya Caves vind je namelijk duizenden boeddhabeelden bijeen.

Pindaya Caves

Vanuit het centrum van Pindaya is het een eenvoudige wandelen naar het pad dat naar het grottenstelsel leidt. Hier begint de grootste uitdaging: het beklimmen van lange, steile trappen naar de ingang van de legendarische Pindaya Caves. De trappen zijn overdekt en de daken zijn versierd met prachtig gedecoreerde torentjes. Wanneer je geen zin hebt om de ruim tweehonderd stappen zelf te zetten, kun je ook met een paardenkar omhoog. Als je eenmaal je eerste stap in het grottencomplex zet, betreed je een unieke, overweldigende wereld. Vele bedevaartgangers brachten zelf een Boeddhabeeld naar deze grot, waardoor er tegenwoordig zo’n 6.000 beelden te bewonderen zijn in Pindaya Caves. Je kunt in de grotten diverse kamers verkennen, zodat je rondloopt in een labyrint van beelden. In de grotten is het veel koeler dan buiten, waardoor een trip naar Pindaya Caves ook zorgt voor een aangename ontsnapping aan de hitte.


Pindaya


Pindaya


Papieren paraplu’s

In de regio is het maken van papieren paraplu’s een traditioneel ambacht. Je zult hier ongetwijfeld boeddhistische monniken tegenkomen die rondlopen met een kleurrijke paraplu. Je kunt zelf een kijkje nemen in een van de oude workshops, waar vrouwen op nauwkeurige wijze de paraplu’s in elkaar zetten. Het is indrukwekkend om te zien hoe de werkers in staat zijn om de dunne stokjes en het papier tot een paraplu te vormen.

Kleurrijke markt

Naast het Green Tea Restaurant is een avondmarkt te vinden, waar ambachtelijk gemaakte artikelen te koop aangeboden worden. Lokale smeden bieden hun ijzerwaren aan en ook zijn hier papieren- en bamboeparaplus verkrijgbaar. In de vele kraampjes tref je daarnaast houtsnijwerk, handgeweven kleding en bovendien worden massages aangeboden.


Pindaya Myanmar


Pone Taloke Lake

Het meer Pone Taloke is het stralende middelpunt van Pindaya. Aan de oevers van het meer staan prachtige gouden stoepa’s, dus vergeet niet je camera mee te nemen. Rondom Pone Taloke liggen verschillende strandjes, waar je bijvoorbeeld kunt picknicken of genieten van het uitzicht op de bergachtige omgeving van Pindaya.

Overnachten in Pindaya

Er zijn nog geen hostels gevestigd. Wel zijn er enkele hotels en guest houses gelegen in de stad. De gemiddelde prijs-kwaliteitverhouding is matig. Reserveer op tijd om te zorgen dat je in een van de betere accommodaties van Pindaya terechtkunt.

Reisgids Myanmar

Hoe kom ik er?

Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt in Heho, op ruim dertig kilometer afstand van Pindaya. Vanuit de grote steden Yangon en Mandalay gaan rechtstreekse vluchten naar Heho. Bekijk ook onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets in Myanmar.

Vanaf de populaire plaats Kalaw gaan er minibussen naar Pindaya. Deze trip duurt ruim een uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.