Hampi

Hampi

Hampi was in de vijftiende eeuw een enorme stad en behoorde tot het machtigste rijk van het land. De stad – dat toen nog bekend stond als Vijayanagar – was gevuld met kunst, tempels en andere prachtige bouwwerken. Dit alles eindigde in 1565, toen rivaliserende sultans de stad vernielden en de bevolking uitmoordde. Gelukkig is niet alles verwoest, Hampi is vandaag de dag nog een leuke bestemming omdat veel tempels en ruïnes zeker het bekijken waard zijn. Het heeft zelfs een verdiende plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst gekregen. Ook de relaxte sfeer is een groot pluspunt van deze leuke bestemming in de zuidelijke provincie Karnataka.

Bezienswaardigheden in Hampi

Er zijn meerdere tempels die je zeker moet bekijken. De Virupaksha tempel kan je absoluut niet overslaan, dit wordt gezien als de mooiste tempel van Hampi. Ook de Vittala tempel is een hoogtepunt. Deze en de andere tempels en ruïnes liggen over enkele kilometers verspreidt. Zeker gezien het vaak warme weer is dit lopend bijna niet te doen. Voor enkele euro’s kan je gelukkig al een tuktuk huren, die je naar de mooiste bezienswaardigheden brengt. Dit is naast handig ook nog eens een leuke manier om op stap te gaan.


Hampi


Hampi


De omgeving

Als je genoeg tempels hebt bekeken kan je de omgeving van Hampi verkennen. Huur een scooter en verken de mooie regio. Rij zeker even naar het meer wat een paar kilometer buiten de stad ligt, genaamd Sanapur Lake. Hier kun je een verfrissende duik nemen. Zorg dat je aan het einde van de middag bij Matanga Hill bent. Vanaf hier zie je een werkelijk schitterende zonsondergang.

Overnachten in Hampi

Hampi Bazaar was vroeger the place to be als overnachtingsplek. Tegenwoordig zitten de meeste backpackers echter aan de overkant van de rivier, bij Virupapur Gaddi. Wij raden je ook aan om hier te overnachten. Je hebt hier genoeg ontzettend goedkope keuzes. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.


Hampi


Hoe kom ik er?

Reis eerst naar de stad Hospet, vanaf hier ben je in een halfuur in Hampi. Hospet is per trein in negen uur bereikbaar vanaf Bangalore, reken op een kleine acht uur vanuit Goa en je bent ruim twaalf uur onderweg vanuit Mysore.

Met de bus ben je vanuit Goa in tien uur in Hospet, vanuit Gokarna ben je acht uur onderweg en vanuit Bangalore ruim zes uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.