Ontspannen aan Sanapur Lake in Hampi

Ontspannen aan Sanapur Lake in Hampi

Er is één ding dat zeker is, zodra je de bus naar Hampi uitstapt, voel je dat je op een bijzondere plek bent. Het maakt eigenlijk niet uit waar je in de regio bent, de magische vibe en bijzondere natuur blijven je vergezellen. Aan de kant van wat het ‘hippie eiland’ wordt genoemd vind je ook het Sanapur Lake. Om dit meer te bezoeken is het wel handig om een scooter te huren, want het bevindt zich niet echt op loopafstand van het centrum van Hippie Island.

Naar Sanapur Lake

Op ongeveer een kwartier tot een half uur scooteren vanaf hippie eiland ligt Sanapur Lake. De weg ernaartoe is al een lust voor het oog. Wat zo bijzonder is aan Hampi, is dat je wordt verblijd door een combinatie van natuurlijke verschijnselen die je in eerste instantie niet bij elkaar verwacht. Normaal gesproken denk je bij rijstvelden aan een tropisch klimaat, jungle en bush bush. Bij palmbomen denk je aan Thaise witte stranden en een helderblauwe zee. Gigantische keien link je misschien wel aan overblijfselen uit de ijstijd in Nederland.

Wanneer je je richting Sanapur Lake verplaatst zie je een combinatie van bovengenoemde landschappen: palmbomen tussen rijstvelden, omgeven door grote stenen en keien. Het zijn granieten stenen die waarschijnlijk al tussen de 2.500 en 4.000 miljoen jaar oud zijn. Sanapur Lake is omgeven van deze stenen, en veel bezoekers maken graag gebruik van de stenen als natuurlijke duikplank.


Sanapur Lake


Relaxen

Er zijn verschillende plaatsen rondom het meer waar je je scooter kunt parkeren en de dag kunt besteden. Als je rondom het meer rijdt zie je eigenlijk vanzelf welke plaats populair is om te gaan zwemmen, daar staan ongetwijfeld meer scooters. Het meer is dus ook een plek waar je gemakkelijk aan de praat raakt met andere reizigers. Maar niet alleen backpackers komen hier om te zwemmen, ook veel Indiërs uit de omgeving nemen hier regelmatig een duik (en gaan maar al te graag op de foto met de westerse reiziger).

Het water in

Wanneer je van plan bent om van rotsen af te springen, check dan altijd even van tevoren hoe diep het water daaronder is. De rotsen en keien liggen namelijk ook ín het water en deze zie je niet altijd. Het zou zonde zijn als er een einde aan je backpack-avontuur komt omdat je je botten breekt door een heldhaftige maar mislukte duik in het water. In het water vind je trouwens ook visjes die maar al te graag de dode huidcellen van je lichaam afknabbelen.


Sanapur Lake


Zonsopkomst

Tip: Ga vroeg in de ochtend naar het Sanapur Lake om de zonsopkomst te bekijken, dan is er nog bijna niemand in de omgeving te vinden. Ook doet het meer het goed voor de zonsondergang trouwens, mocht je geen vroege vogel zijn.