Tips voor vrouwelijke backpackers in India

Tips voor vrouwelijke backpackers in India

Reizen in India is één van de meest fascinerende en overweldigende ervaringen die je kunt beleven in Azië. Dankzij de vele hoogtepunten, het heerlijke eten en de bijzondere cultuur staat het land hoog op het lijstje bij veel reizigers. Het is wel een iets ‘moeilijker’ land om doorheen te reizen, je komt voor meer uitdagingen te staan dan landen als Thailand en Indonesië. Met name vrouwen slaan India hierdoor vaak over. Met wat goede voorbereidingen moet hier reizen echter geen groot probleem zijn. Bekijk daarom onze tips voor de vrouwelijke backpackers in India, alhoewel een aantal tips ook goed toepasbaar zijn voor alle backpackers.

Voorbereiding

Doe van te voren research over India. Het land is met geen één ander Aziatisch land te vergelijken en een bestemming apart. Vorm voor jezelf een beeld door te lezen over het land, de cultuur, de gebruiken, het eten en ervaringen van andere reizigers. Wees er bewust van dat je op een (soms lastig) avontuur gaat in plaats van een vakantie om uit te rusten.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Planning

India is bijna net zo groot als heel Europa, onderschat daarom niet de afstanden tijdens het plannen van je reis. Over 200 kilometer in India doe je een stuk langer dan dezelfde afstand in Nederland. Doe niet te veel plaatsen aan in een te korte tijd. Je zult veel meer van het land genieten als je minder onderweg bent en een stad en haar lokale bewoners goed leert kennen.

Kleding

De meerderheid van de inwoners van India is vrij conservatief in vergelijking met het westen. Pas je daarom aan de lokale gewoonten aan en gedraag en kleed je respectvol. Pak in ieder geval een lange rok, een lange jurk, shirts met lange mouwen, een luchtige lange broek en een dunne sjaal of sarong in. Een (nep) trouw ring dragen geeft een duidelijk signaal af naar Indiase mannen dat je niet geïnteresseerd bent in meer dan een vriendschap.


varanasi-3


Overnachten

In de Indiase cultuur staat de man centraal. Als vrouwelijke reiziger kan het daarom soms prettiger voelen om in een guest house of hotel te verblijven wat door een familie wordt gerund in plaats van een man. Voor Airbnb of Couch Surfen geldt hetzelfde. Lees altijd voor je iets boekt reviews van andere (vrouwelijke) gasten en controleer recensies op TripAdvisor. Neem altijd een adreskaartje mee van het hotel of appartement waar je verblijft, zodat je het weer terug vindt.

Leef met het licht

Doe net als de lokalen en leef met het licht. Sta op met zonsopgang en ga slapen vlak na zonsondergang. Je zult verbaasd staan van de activiteiten op de vroege morgen en de bijzondere ontmoetingen die je al zult hebben voor het ontbijt. Vroeg op staan (in India) staat bijna altijd garant voor de mooiste reisfoto’s.


india-vrouw-4


Transport

Boek je trein- en bus tickets online in plaats van op de plaatselijke stations. Dit scheelt veel tijd en zoekwerk. Let bij het boeken van een ticket altijd goed op dat je je volgende bestemming bereikt tijdens het daglicht. Met de nacht trein reizen is in de hogere klassen erg comfortabel. Reis je alleen, dan is het prettig om het bovenste bed te boeken, zodat je je niet ’s nachts bekeken voelt. Betaal bij twijfel altijd wat extra voor een hogere klasse die vijf euro zijn het zeker waard om je veilig te voelen.

Expect the unexpected

In het hoogseizoen zijn treinen en hotels vooral in Rajasthan gauw vol geboekt, het is dan ook verstandig dit online in de gaten te houden. Maar boek niet alles al van te voren, houd wat ruimte over voor onverwachte bijzondere belevenissen. Juist in het gastvrije en onvoorspelbare India kun je zomaar worden uitgenodigd voor een traditionele bruiloft of een kamelentrek de woestijn in.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Welke bestemming doe ik aan, wanneer ik voor het eerst in India ben?

Ga je voor het eerst naar India dan kan Delhi best overweldigend zijn. Kies er daarom voor om vrijwel direct naar een wat ‘makkelijkere’ bestemming te reizen, zodat je langzaam aan de Indiase cultuur kunt wennen. Fijne plekken hiervoor zijn: Rishikesh, Manali, Goa, Hampi en vrijwel de gehele provincie Rajasthan.

Medicatie

Je kunt er zeker van zijn dat je maag wat tijd nodig heeft om te wennen aan de Indiase keuken. Pak daarom alle medicatie in die je kunt gebruiken bij een voedselvergiftiging. Wagenziekte pillen komen daarnaast zeker van pas!


india-vrouw-3


Lokale sim kaart

Koop bij aankomst een lokale sim kaart. Het is een veilig idee om continu bereikbaar te zijn en te kunnen bellen in noodgevallen.

Maak je vooral niet te druk en onthoud; een glimlach is universeel en met een geduldige, zelfverzekerde houding kom je een heel eind in India! Namasté!