Geld India

Geld India

De nationale munteenheid van India is de roepie. In een roepie gaan honderd paise. Voor een euro krijg je momenteel ongeveer 85 roepies, maar deze koers verandert veel. Kijk even voordat je weg gaat naar de actuele koers. Reizen door India is ontzettend goedkoop, met name als je langzaam en lokaal eet.

Pinnen in India

Pinnen kun je in India bijna overal. Zeker in de grote steden is er altijd een bank waarbij je kunt pinnen. Toch raden we aan om altijd wat roepies op zak te hebben, in de kleinere plaatsen heb je niet altijd een werkende automaat die alle bankpassen accepteert.


Geld India


Onderhandelen

In India is het zaak om over bijna alles te onderhandelen. In de bus en in een restaurant betaal je gewoon vaste prijzen maar op de markten, in taxi’s en in winkels is het bijna een verplichting te onderhandelen. Het onderhandelen zit namelijk echt in de cultuur van India en zeker voor de westerse toerist is de vraagprijs een stuk hoger dan wat ze er werkelijk voor accepteren.

Budget backpacken in India

India behoort tot de goedkoopste landen om te reizen in Azië. De meeste backpackers kunnen met een budget van tussen de €20 en €25 per dag rondkomen. Als je echt goed op de kosten let kan het nog goedkoper. Sommige backpackers die veel naar de kosten kijken redden het met zo’n €15 per dag. De gemiddelde backpacker zal echter wat duurder uitkomen. Ook als je in korte tijd een groot deel van India wilt zien zullen de kosten wat oplopen, omdat je meer geld kwijt bent aan vervoer.

In de onderstaande tabel geven we een globaal overzicht van het budget per dag dat je nodig hebt om te backpacken in India. Uiteraard verschilt dit enorm per persoon. We hebben daarom de kosten opgedeeld drie groepen;
> Backpacker – reist rond met een beperkt budget en bespaart waar mogelijk.
> Flashpacker – let op de kosten, maar is bereid om af en toe wat meer uit te geven.
> Luxere toerist – wilt het met name zo leuk mogelijk hebben en kijkt nauwelijks naar de kosten.

Budget Backpacker Flashpacker Luxer
Overnachten € 7 € 14 € 21
Vervoer € 4 € 6 € 9
Eten en drinken € 4 € 7 € 12
Activiteiten € 6 € 9 € 13
Totaal € 21 € 36 € 55

Creditcard India aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig.

Van tevoren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Lees verder over India