Bikaner

Bikaner

Bikaner wordt aanzienlijk minder bezocht door toeristen dan andere grote steden in Rajasthan. Heel sfeervol is de stad ook niet. Het is er druk en erg stoffig. Daar staat tegenover dat de locals je hier niet of nauwelijks proberen op te lichten. Bovendien zijn er in en rondom Bikaner ook een aantal bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn.

Bezienswaardigheden in Bikaner

De grootste trekpleister van de stad is het Junagarh fort. Terecht, want dit goed onderhouden fort is absoluut erg fraai om te zien. Neem de goede audiotour die wordt aangeboden om meer te leren over dit fort uit de 16e eeuw. Maak ook een wandeling door het oude gedeelte van de stad. Goede kans dat je verdwaalt door de kronkelige, smalle straten, maar het is wel een hele leuke manier om het leven in Bikaner van dichtbij te bekijken.


bikaner


Bikaner


De rattentempel

Een van de meest bijzondere tempels van de hele wereld ligt op een uur reizen van Bikaner. De tempel heet officieel de Karni Mata tempel, maar iedereen kent het als de rattentempel. In de tempel leven namelijk ontzettend veel ratten, die door de priesters worden gevoed en er dus een prima leven hebben. Als bezoeker kun je op blote voeten (of met sokken aan) door de tempel lopen. Je ziet sowieso genoeg ratten en volgens de locals heb je pas echt geluk als er een rat over je voeten loopt. De tempel bezoeken is niet perse een prettige ervaring, maar je hebt wel een goed verhaal om aan je oma te vertellen.

Kamelen ritten

Het maken van een kamelen rit is het populairst in het meer westers gelegen Jaisalmer. Daar je trip regelen is vanwege het enorme aanbod en opdringerige verkopers echter best een gedoe. In Bikaner kun je ook een rit maken en is het allemaal wat meer relaxt. Op de kameel rijd je door de woestijn, bezoek je afgelegen dorpjes en zie je met wat mazzel wat bijzondere dieren. Je kunt er een dagtrip van maken, maar een meerdaagse tocht is leuker.


bikaner


Bikaner


Overnachten in Bikaner

Het aanbod van accommodaties is niet heel groot in Bikaner, maar in elke prijsklasse is wel iets te vinden. Ook voor backpackers zijn er een paar leuke keuzes. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Vanuit heel Rajasthan kan je de trein pakken naar Bikaner. Reken op vijf uur vanuit Jaisalmer, vier uur vanuit Jodhpur, ruim zes uur vanuit Jaipur en de trein uit Delhi doet er minimaal acht uur over.

De bus pakken is ook een optie, maar je bent meestal wel minimaal een uur langer onderweg dan met de trein.

Ons oordeel
7/10

Bikaner is met name een aanrader voor diegene die naar de rattentempel durven te gaan.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.