Beste reistijd in Azie per maand

Beste reistijd in Azie per maand

“In welk land in Azië kan ik het beste in juni zijn?” “Ik wil een jaar lang backpacken in Azië, maar niet te veel regen zien”. De antwoorden op deze en vergelijkbare issues vind je met ons overzicht van de beste reistijd in Azië per maand!

Januari

Januari is een hele goede maand om Myanmar te bezoeken. De temperatuur ligt boven de dertig graden Celsius en regen valt er nauwelijks. In de maanden er na lopen de temperaturen nog verder op. Met dagen van 40 graden Celsius is het dan niet prettig reizen meer. Ook in Cambodja is het in januari goed vertoeven.

Februari

De Thaise eilanden zijn in februari het leukst. Hier is het van belang om de regen zoveel mogelijk te vermijden en in februari valt er gemiddeld de minste regen. In de twee maanden daarvoor is het ook prima, vanaf eind maart komen de regenachtige dagen vaker voor. Als je liever ergens anders eilanden wilt bezoeken kun je dit in februari ook goed op de Filipijnen doen, dan valt er de minste regen op de prachtige bounty-eilanden. Ook in maart kun je daar nog prima terecht.

Maart

Maart is een uitstekende maand om Sri Lanka te bezoeken. De verschillende regio’s in het land hebben ook verschillende klimaten, maar als je naar meerdere gedeeltes van Sri Lanka wilt kun je dit het beste in maart doen.

April

In april is Japan op haar mooist. De sakura (kersenbloesems) staan dan in de bloei, wat het hele land een sprookjesachtige beleving geeft. Ook het klimaat is dan prima, alhoewel het in de avond wel wat kan afkoelen. April is ook een goede maand om Nepal te bezoeken. In de Kathmandu vallei is het dan gemiddeld 28 graden, zonder dat er te veel regen valt.

Sakura

De magische sakura in Japan.

Mei

China is een gigantisch land, met verschillende klimaten. Mei is overall gezien echter de beste maand om je bezoek aan dit land in te plannen. De temperatuur ligt gemiddeld iets boven de 20 graden Celsius en er valt weinig regen. Bovendien vermijd je dan ook de smog die in de zomer volop aanwezig is.

Juni

Juni is de minste maand om Azië te bezoeken, in veel landen is het dan regenseizoen. Indonesië is echter wel prima te doen dan. Ook het noorden en oosten van Sri Lanka zijn dan geschikt voor een leuke reis. Bovendien is juni ook een van de betere maanden om Tibet te bezoeken.

Juli

In Maleisië is het altijd warm en valt er ook altijd wel wat regen. In juli valt er de minste regen, dus het is de lekkerste maand om daar te backpacken. Zelfs in juli zal je dus echter nog wel wat tropische buiten zien, vergeet je poncho niet. Ook in Singapore valt altijd wel wat regen. Het heerlijke Singapore Food Festival is echter een goede reden om in juli in Singapore te zijn.


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


Augustus

In de Nederlandse zomermaanden is een verblijf in Indonesië het meest ideaal. De maand augustus is daarin het beste. De temperaturen liggen het hele jaar ongeveer gelijk, maar in augustus valt de minste regen.

September

September is de beste maand om Zuid-Korea te bezoeken. Het is het einde van de zomer, maar de gemiddelde temperatuur van 26 graden Celsius is heerlijk. Aan het begin van de maand valt er nog wel wat regen. Als je dit wilt vermijden kun je beter in de laatste weken van september gaan, het wordt dan wel iets kouder.

Oktober

Laos is op haar mooist van oktober tot medio november. Het klimaat is ook in de maanden er na nog goed, maar de natuur is dan minder mooi. De rijstvelden zijn dan geoogst en de bergen verdwijnen vaak in de mist. Als je meer een stadsmens bent is oktober een ideale maand om in Hong Kong te verblijven.

Laos

De schitterende natuur van Laos is oktober het mooist.

November

November is een van de betere maanden om in Azië te zijn. Het noorden van Thailand is in november het leukst. Vanwege het klimaat, maar ook vanwege het festival Loi Krathong. Dit is vooral leuk in Chiang Mai. Maar ook de rest van Thailand is prima in november.

December

Ook december is een goede maand om in Zuidoost-Azië te zijn. Het is misschien wel de beste maand om Vietnam te bezoeken. De temperatuur en luchtvochtigheid liggen dan relatief laag, wat in Vietnam erg prettig is. Je kunt het jaar ook afsluiten in India. Hier begint de beste reistijd in december en loopt door tot februari. Alhoewel er per regio grote verschillen zijn.

Kortom, in elke maand zijn er genoeg bestemmingen in Azië die je kunt bezoeken. Buiten de beste reistijd reizen kan natuurlijk ook. Slechts voor enkele landen worden bepaalde maanden afgereden in verband met kans op tyfoons en overstromingen. Bekijk ook onze beste reistijd pagina’s per land voor meer informatie.

Wees sociaal