Vliegen met AirAsia

Vliegen met AirAsia

Veel backpackers die meerdere landen in Azië bezoeken komen er mee in aanraking; AirAsia. Deze van oorsprong Maleisische luchtvaartmaatschappij is de grootste low cost airline in Azië. Als backpacker wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk rondreizen en vliegen met AirAsia is in de meeste gevallen daarom een betere optie dan andere airlines die in de regio opereren. Vliegen naar Azië zul je met een andere airline moeten doen, maar eenmaal ter plekke kun je met AirAsia voor spotgoedkope prijzen tussen de verschillende landen vliegen.

De mogelijkheden

AirAsia bestaat relatief kort, maar is de laatste tien jaar ontzettend snel gegroeid. De thuisbasis ligt in Kuala Lumpur, vanaf hier gaan dan ook de meeste vluchten. Ook op de meeste andere steden in Maleisië wordt vaak gevlogen. Tevens worden ze steeds actiever in andere landen in Zuidoost-Azië. In landen als Indonesië, Thailand, Vietnam en de Filipijnen zijn de meeste locaties wel te bereiken met een vlucht van deze low cost airline. Maar ook met Japan, Cambodja, Australië, India, China, Myanmar en Nepal zijn goede verbindingen.

AirAsia vliegtickets

Je kunt al maanden van te voren je vliegtickets boeken, maar als je wat korter van te voren kijkt vindt je meestal ook nog prima prijzen. Als je bijvoorbeeld al weet dat je via Thailand over land naar Vietnam gaat en dan naar Maleisië wilt kun je al voor je vertrek een enkeltje boeken met AirAsia van Hanoi naar Kuala Lumpur. Een dergelijke vlucht kost je vaak maar enkele tientjes. Waar je vliegticket boeken? Wij verkiezen er altijd voor om een van de Nederlandse vliegticket vergelijk sites te gebruiken. Deze vergelijken niet alleen alle vluchten van AirAsia, maar ook van de andere luchtvaartmaatschappijen. In de meeste gevallen is het ticket van AirAsia het goedkoopst, maar doordat je ook meteen de prijzen van de andere vluchten ziet kun je dit gelijk controleren. De beste sites zijn hiervoor in onze ogen Cheaptickets.nl en Tix. Het grote voordeel hiervan is dat je ook met iDeal kunt betalen, iets wat voor veel Nederlandse klanten toch wel handig is.