Anti-verveeltips voor op het vliegveld

Anti-verveeltips voor op het vliegveld

Je bevindt je op een vliegveld en moet daar nog twee, drie of zelfs acht uur doorbrengen. Die overstap maakte je vlucht spotgoedkoop, maar wachten blijkt weer saai te zijn.

Je hebt gedaan waarvoor je gekomen bent:
Inchecken, als je dat nog niet op internet had gedaan.
Je hebt je tas laten sealen of er is een flight bag en een slot aangeschaft.
Je bagage is ingecheckt.
Je hebt afscheid genomen van je familie, vrienden, backpackvriend of taxichauffeur.
Je hebt aan de douaniers bewezen dat je geen gekke streken uit zult halen.
Je hebt je gate gevonden.
Het wachten is begonnen.

Vliegtuigspotten

Er is geen betere plek om vliegtuigen te spotten dan op het panoramaterras van een vliegveld. In de buurt kan dat op Schiphol en op de luchthaven van Düsseldorf. Vind je vliegtuigspotten niet leuk, dan kun je mensen spotten. Ook daaraan geen gebrek op luchthavens.

Winkelen

Tax free welteverstaan. Leef je uit in de winkels waar geurtjes, alcohol, elektronica, boeken, tabak, tijdschriften, tassen, make-up, kleding en chocola over de toonbank gaan.

Films en series kijken

Deze activiteit vraagt om voorbereiding. De films en series moeten wel op je tablet of telefoon. Sommige luchthavens hebben een bioscoop, zoals Schiphol. Op een aantal dagen in juli kun je op de airport van Düsseldorf in de openlucht films bekijken. Düsseldorf zorgt dat je familie ook wat te kijken heeft. Op verschillende plekken op het vliegveld hangen webcams die online te volgen zijn.


Laptop Vliegveld

Met wat mazzel kun je nog wat Netflixen tijdens het wachten


Lezen

Tijd om het boek dat je vorige week in een hostel ruilde te lezen, om aan je ’to read list’ te beginnen of om het tijdschrift dat je net gekocht hebt open te slaan. Zit er geen leesvoer in je tas, dan kun je checken of het vliegveld een bieb heeft. Schiphol heeft er een.

Mensen leren kennen

Download Tinder en vind de ware. Of niet. Oppervlakkig swipen houdt iedereen wel even zoet en misschien hoef daardoor niet alleen te eten. Socializen zonder technologie kan in 2015 ook nog steeds. Schuif bij iemand aan in een ‘restaurant’ of maak een praatje met degene die naast je zit.

Eten en drinken

Dit is persoonlijk. Over smaak twisten we niet, maar het proberen van de nationale McDonald’s snack is een interessante aangelegenheid. Zo normaal als de McKroket in Nederland is, zo gemakkelijk bestel je een ananastaart in de vorm van een reep, bubble tea of pittige kipkluifjes met rijst in de Thaise McDonald’s filialen.

Update

Op bijna elk vliegveld is WiFi te vinden. Soms is het even zoeken, maar als je het gevonden hebt, dan kun je het thuisfront op de hoogte stellen van je veilige situatie, een snapchat sturen en het nieuws lezen.

Mediteren

Veel vliegvelden hebben een meditatieruimte. Vind de rust in de chaos.


Mediteren Vliegveld

Als je geen meditatieruimte kunt vinden, kan je ook gewoon de stoelen van de terminal gebruiken


Neem een massage

In een spa, of op in de hal van de luchthaven door een automatische stoel of twee zachte handen.

Muziek

Haal het snoer van je koptelefoon uit de knoop, plug en luister. Als het vliegveld een CD- of LP-winkel heeft kun je daar ook een plaatje gaan luisteren.

Slapen

Omdat dat in het vliegtuig nooit zo lang lukt als gehoopt.


Slapen Vliegveld

Deze pose is waarschijnlijk nog comfortabeler dan je poging in het vliegtuig


Vliegen

Ja, op het vliegveld in Düsseldorf kun je al in een vliegtuig stappen voor je vertrek en wel in een kleine, oude variant.

Sport kijken

Op bijna elke grotere luchthaven is een vol café met grote glazen bier en sportwedstrijden op grote schermen te vinden. Have a seat. Of baan je een weg naar de pooltafel of het dartbord.

Je leven en je reis overdenken

Op reis ben je op afstand van je vrienden, familie, opleiding en werk. Bewust en onbewust denk je aan keuzes die je gemaakt hebt en die je gaat maken, aan de mensen die je mist en je beseft hoeveel geluk je hebt dat je een reis kunt maken. Een vliegveld is nog neutraler grondgebied. Het is niet je begin- of eindbestemming. Je moet nu niets en je kunt nu weinig, alleen wachten. Neem je momentje.

Huilen

Huilen omdat je naar huis gaat of omdat het afscheid van je lieve familie en vrienden toch best zwaar valt is oké.