Lowcost airlines in Azië

Lowcost airlines in Azië

Zoals we in Europa low cost airlines als Ryanair en easyJet hebben, zijn er ook in Azië meerdere luchtvaartmaatschappijen waarmee je ontzettend goedkoop kunt vliegen. Veel afstanden in Zuidoost-Azië zijn goed per bus af te leggen, maar voor sommige routes zul je toch echt het vliegtuig moeten nemen. Als backpacker met beperkt budget geef je natuurlijk liever niet zoveel geld uit aan een vliegticket. Gelukkig zijn er dus meerdere low cost airlines in Azië waarbij je terechtkunt, hieronder beschrijven wij de beste opties.

AirAsia

De bekendste en grootste low cost airline is het van oorsprong Maleisische AirAsia. Ze hebben een ontzettend snelle groei doorgemaakt de laatste jaren en ze blijven nog steeds groeien. Inmiddels zijn de meeste bestemmingen in Azië wel te bereiken met AirAsia.

Jetstar Airways

Jetstar heeft haar basis in Australië. Met deze luchtvaartmaatschappij kun je daardoor goedkoop tussen Australië en Azië vliegen. Maar – onder de naam Jetstar Asia – bieden ze ook vluchten binnen Azië aan.

Tigerair

Tigerair opereert vanuit Singapore. Deze budget luchtvaartmaatschappij heeft opmerkelijk veel routes van en naar China, maar ook andere landen in Azië zijn te bereiken.

Nok Air

Het eerste wat opvalt aan Nok Air is de opvallend geschilderde vliegtuigen. Ook de goedkope prijzen vallen vaak op. Het is een Thaise airline, de overgrote meerderheid van hun vluchten is daarom binnen Thailand zelf. Thailand is een groot land en als je niet veel tijd hebt is een vlucht van bijvoorbeeld Chiang Mai naar Udon Thani in het zuiden helemaal geen gek idee.

Lion Air

Lion Air is de grootste low cost airline in Indonesië. Ze groeien als een gek. Naast veel binnenlandse vluchten zijn ook andere landen in de regio beter te bereiken met Lion Air. In tegenstelling tot de andere luchtvaartmaatschappijen op deze lijst staat Lion Air echter op de Europese zwarte lijst, omdat het niet voldoet aan alle veiligheidseisen.

Je vliegticket boeken

De meeste low cost airlines in Azië zijn bij onderstaande vliegticket aanbieders te boeken. Op deze sites worden alle vliegtickets vergeleken, waardoor je altijd de voordeligste optie hebt.

Cheaptickets