Van Coron naar El Nido

Van Coron naar El Nido

De Filipijnse provincie Palawan trekt veel bezoekers, onder meer dankzij mooie stranden en bijzondere natuurgebieden. Het eiland Coron en El Nido zijn twee populaire pareltjes. Deze plekken liggen ongeveer 100 kilometer bij elkaar vandaan. Je kunt voor je reis gebruikmaken van de reguliere veerboot of een meerdaagse toeristische boottocht.

Zo reis je van Coron naar El Nido:

1) Veerboot

Als je simpelweg tussen deze bestemmingen wil reizen, zijn de dagelijkse ferry’s het geschikte vervoermiddel. Je kunt in Coron Port in Busuanga iedere dag om 8:20 uur op de Phimal Fast Ferry naar El Nido stappen. Een enkele reis kost je omgerekend ongeveer €30, terwijl kinderen tot en met drie jaar gratis meereizen. De boot komt rond 12:30 uur aan bij de bootterminal van El Nido. Je kunt ook kiezen voor de veerboot van Montenegro Lines, die om 12:00 uur vertrekt uit Coron Port en om 16:00 uur aankomt in El Nido. Ook bij Montenegro Lines betaal je €30 voor een ticket. De landschappen onderweg zijn spectaculair.

Kaartje kopen: Je kunt gemakkelijk je plaatsje reserveren in de terminal van Coron Port of online via 12Go.Asia.


2) Expedities

Als je het rustiger aan wil doen en de eilandjes tussen Coron en El Nido wil verkennen, kun je deelnemen aan een zogenoemde ‘expeditie’. Deze boottrip duurt ten minste drie dagen en twee nachten. Je kunt tijdens deze trip ontspannen op stranden, zwemmen in lagunes, snorkelen en wandelingen maken op eilandjes als Culion en Linapacan. Alle maaltijden, drank en overnachtingen zitten hierbij inbegrepen. Je betaalt ongeveer €260 voor de tocht van drie dagen en €370 voor vijf dagen. Dit is een goede manier om dit mooie gebied goed te leren kennen.

Kaartje kopen: Regel deze trip via je accommodatie of toeristenbureaus in Coron. Lees meer in onze blog over expedities van Coron naar El Nido.


Meer over deze bestemmingen: