Van Moalboal naar Siquijor

Van Moalboal naar Siquijor

Centraal in de Filipijnen liggen voldoende plekken om volledig te ontspannen en van de natuur en leuke activiteiten te genieten. Zo is Moalboal een populaire duikbestemming en op Siquijor kun je bijvoorbeeld een roadtrip doen en genieten van mooie stranden. Moalboal en Siquijor liggen ongeveer 100 kilometer bij elkaar vandaan en zijn verbonden per bus en boot.

Zo reis je van Moalboal naar Siquijor:

1) Bus en boot

Moalboal ligt op het naburige eiland Cebu en het eerste deel van je reis leg je over land af. Ieder uur vertrekt vanuit de busterminal van Moalboal een bus van Ceres Liner naar de stad Bato. Daar stap je in het busstation over voor een kort ritje naar Liloan. Hiervandaan loop je eenvoudig naar de ferry terminal, waar je op de boot naar Larena op Siquijor kunt stappen. Houd er wel rekening mee dat je voor deze reis vroeg uit Moalboal moet vertrekken, want de veerboot van Maayo Shipping vaart 1 keer per dag om 10:00 uur. De gecombineerde busreis duurt ruim 2 uur en totaal kosten de kaartjes je ongeveer 4 euro. Het bootticket kost 2 euro en de overtocht naar Larena duurt ongeveer 1 uur.

Kaartje kopen: Buskaartjes kun je in de bus zelf kopen en ook het ticket voor de boot is ter plaatse in de terminal verkrijgbaar.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal