Van Siquijor naar Cebu

Van Siquijor naar Cebu

Hemelsbreed is de afstand tussen het eiland Siquijor en Cebu City maar 150 kilometer, maar het kost de nodige tijd om van het ene naar het andere eiland te reizen. Je kunt op deze bestemmingen genieten van stranden, watervallen en een prachtige onderwaterwereld. Voor deze route kun je gebruikmaken van de veerboot of een combinatie van veerboot en vliegtuig.

Zo reis je van Siquijor naar Cebu:

1) Veerboot

Er varen geen directe boten vanaf Siquijor naar Cebu, maar je hebt een overstap nodig in Tagbilaran op het eiland Bohol. Vanaf de pier van Larena op Siquijor vertrekt dagelijks om 12:30 een boot naar Tagbilaran, vanwaar iedere 2 uur een andere boot naar Cebu City gaat. De eerste etappe duurt 1 uur en 20 minuten en de tocht van Tagbilaran naar Cebu duurt vervolgens 2 uur. Met de overstap erbij zul je rekening moeten houden met een totale reistijd van 5 uur en gecombineerd kosten de tickets voor de boot zo’n 27 euro.

Kaartje kopen: Bij de bootterminal of van tevoren op 12Go.Asia kun je tickets aanschaffen.


2) Veerboot en vliegtuig

In theorie kun je tegen een kleine meerprijs ook een deel van de reis per vliegtuig afleggen. Hiervoor stap je eerst in het gelijknamige stadje Siquijor op de boot naar Dumaguete. Deze overtocht duurt slechts 50 minuten en een kaartje kost zo’n 7 euro. Vanaf de pier in Dumaguete bereik je eenvoudig per taxi de luchthaven, een rit die niet meer dan 2 euro kost. Cebu Pacific heeft dagelijks 2 directe vluchten naar Mactan-Cebu International Airport. De vlucht duurt 45 minuten en je hebt al een enkele reis voor 15 euro, al is die prijs exclusief bagage. Vliegen is dus relatief goedkoop, maar exclusief per boot reizen is eenvoudiger en uiteindelijk ook een tikkeltje goedkoper.

Kaartje kopen: Kaartjes voor de veerboot zijn online verkrijgbaar via 12Go.Asia of ter plekke bij de haven. Voor de vliegreis kun je onze tips op onze vliegtickets Filipijnen pagina bekijken.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal