Van Coron naar Manilla

Van Coron naar Manilla

Coron is een waar paradijs voor duik- en natuurliefhebbers. Als je dit pittoreske eiland gezien hebt en andere delen van de Filipijnen wil ontdekken, kun je doorgaan naar Manilla, vanwaar je gemakkelijk kunt reizen naar iedere uithoek van het land. Je kunt de 400 kilometer tussen Coron en Manilla afleggen per boot en vliegtuig.

Zo reis je van Coron naar Manilla:

1) Vliegtuig

Dagelijks voert Cebu Pacific vier directe vluchten uit van Coron naar Manilla; om 8:10, 11:15, 13:00 en 14:45 uur. De vliegtijd tussen Coron en Manilla bedraagt een uur en twintig minuten. De vluchten vertrekken vanaf Busuanga Airport, dat op ongeveer vijftien kilometer afstand ligt van Coron Town. Je betaalt normaal gesproken ongeveer €80 of meer voor een enkele reis naar Manilla’s Ninoy Aquino International Airport. Vliegen is dus prijzig, maar er zijn helaas niet zoveel alternatieven.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Filipijnen pagina.


2) Veerboot

De boot van Coron naar Manilla is een goedkoop alternatief voor het vliegtuig, maar de dienstregeling is erg beperkt. Er vaart namelijk slechts een veerboot per week, op zondagavond om 20:00 uur. Voor €29 heb je een kaartje voor de Super Value Class, maar het loont de moeite om voor €32 een meer comfortabele slaapplaats in Tourist Class te reserveren. De overtocht duurt elf uur, waardoor je om 7:00 uur de volgende morgen in Manilla aankomt. Als je toevallig op zondag uit Coron vertrekt, is de veerboot een goede manier om geld te besparen.

Kaartje kopen: In toeristenbureaus in Coron of online via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen: