Van Puerto Princesa naar El Nido

Van Puerto Princesa naar El Nido

Dankzij de gevarieerde natuur, duikplekken en gezellige stadjes is de Filipijnse provincie Palawan een van de meest bezochte bestemmingen van deze eilandstaat. Veel backpackers komen aan in Puerto Princesa, omdat hier het grootste vliegveld in de provincie te vinden is. Hiervandaan kun je doorreizen naar El Nido, dat 230 kilometer ten noorden van ‘PP’ ligt. Voor deze route kun je reizen per (mini-) bus of taxi.

Zo reis je van Puerto Princesa naar El Nido:

1) Minibus en bus

Of je voor deze tocht kiest voor de reguliere bus of een minibus, hangt af van je eigen voorkeuren. Een Elite ticket voor de Cherry Bus kost 15 euro. Hierbij geniet je van comfortabele stoelen en voldoende beenruimte. Wanneer je met de reguliere bus van Cherry Bus of een minibus van Lexxus Shuttle reist, betaal je slechts 10 euro. Maar als je beenruimte nodig hebt, is de Elite bus het overwegen waard. In alle gevallen duurt de rit naar El Nido 5,5 tot 6 uur. Je wordt bij je accommodatie of een ander afgesproken punt in Puerto Princesa opgepikt.

Kaartje kopen: Je kunt vooraf boeken op 12Go.Asia of aankloppen bij een toeristenbureau in Puerto Princesa.


2) Taxi

Je kunt zelf ook een minibusje huren om deze tocht af te leggen. Deze service wordt eveneens verzorgd door Lexxus Shuttle. De busjes hebben plaats voor 9 passagiers, dus je zult met een flinke groep moeten reizen om profijt te hebben van de taxi. Een rit met het busje kost namelijk rond de 90 euro, waardoor de prijs per persoon hetzelfde is als met de reguliere minibus. Het voordeel is dat je kunt bepalen waar je stopt of dat je juist geen onderbrekingen wil. Een kleinere taxi is in verhouding te duur.

Kaartje kopen: Reserveer je taxi van tevoren op 12Go.Asia of zoek in de stad zelf een chauffeur met wie je kunt onderhandelen over een aantrekkelijke prijs.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal