Van Manilla naar Coron

Van Manilla naar Coron

Coron is een geliefde bestemming onder duikliefhebbers. Ook voor boottochten langs mooie lagunes en rotsformaties zit je op dit eiland op de goede plek. Vanuit de metropool Manilla kun je Coron eenvoudig bereiken. De afstand tussen deze plaatsen in de Filipijnen bedraagt ongeveer 450 kilometer. Voor deze oversteek kun je kiezen voor de boot of het vliegtuig. Wij geven je reistips voor deze route.

Zo reis je van Manilla naar Coron:

1) Vliegtuig

Doordat de Filipijnen bestaat uit meer dan 7000 eilanden, is het vliegtuig in veel gevallen de beste manier van reizen. Dat geldt ook voor de route Manilla – Coron. Vanuit de luchthaven Ninoy Aquino in Manilla vertrekken dagelijks 4 vliegtuigen, die rechtstreeks naar Busuanga Airport op Coron vliegen. De vluchten worden uitgevoerd door Cebu Pacific en de vertrektijden zijn 5:55, 9:35, 11:05 en 13:05 uur. Je betaalt 80 tot 100 euro voor een enkele reis, die 1 uur en 20 minuten duurt. Voor een kleine meerprijs kun je ruimbagage meenemen.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Filipijnen pagina.


2) Boot

In theorie lijkt de boot een aantrekkelijk alternatief voor de prijzige vliegtickets. In de praktijk is de dienstregeling helaas erg beperkt. Vanaf Pier 4 in Manilla North Harbor vertrekt wekelijks slechts 1 boot; op vrijdagavond om 19:00 uur. De boot komt de volgende morgen om 6:00 uur aan bij de pier van Coron. Een ticket voor de veerboot kost omgerekend 44 euro. Je krijgt voor dit geld een eenvoudige slaapplek. Neem zelf een reislaken of slaapzak mee, want beddengoed wordt niet verstrekt op Filipijnse nachtboten.

Kaartje kopen: Om zeker te zijn van je plaats, kun je je tickets reserveren via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal