Van Inle Lake naar Mandalay

Van Inle Lake naar Mandalay

Voor veel backpackers is Inle Lake een favoriete bestemming in Myanmar, met name door de authentieke sfeer en mooie omgeving. Vaak wordt dit meer gecombineerd met de stad Mandalay, die ruim 250 kilometer noordelijker ligt. Wij geven je een overzicht van de reismogelijkheden op de route Inle Lake – Mandalay.

Zo reis je van Inle Lake naar Mandalay:

1) Bus

Je kunt op de bus stappen in Nyaung Shwe, een plaats die ongeveer 10 kilometer bij de noordelijke oever van Inle Lake vandaan ligt. Ook vanuit Taunggyi vertrekken dagelijks veel bussen. JJ Express is een betrouwbare vervoerder, die tickets aanbiedt voor 10 euro. De reistijd van Nyaung Shwe naar Mandalay bedraagt 6 uur en de bus vertrekt om 10:00 uur. Het punt van aankomst is Shwe Pyi Highway Station.

Kaartje kopen: Vraag het personeel bij je hostel om een kaartje voor je te kopen of bestel zelf op de website van JJ Express.


2) Taxi en vliegtuig

Je kunt in theorie ook vliegen, maar naast de uren die je bespaart ten opzichte van de busreis kleven er eigenlijk geen voordelen aan vliegen. Allereerst heb je een taxi nodig naar Heho Airport. Dit kost ongeveer 30 euro. Verschillende vliegmaatschappijen voeren vluchten uit, maar Myanmar National Airlines heeft de meest aantrekkelijk geprijsde tickets; je betaalt zo’n 60 euro voor de vlucht, exclusief ruimbagage. Deze vluchten van 30 minuten worden enkele keren per week uitgevoerd, dus je zult geluk moeten hebben met je reisschema en de vliegtijden. Vanaf de luchthaven in Mandalay heb je ook vervoer nodig naar je bestemming, waardoor de reistijd en -kosten behoorlijk oplopen.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Myanmar pagina.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal