Van Inle Lake naar Bagan

Van Inle Lake naar Bagan

Myanmar heeft enkele betoverend mooie bestemmingen in petto, waaronder Bagan met zijn vele mysterieuze boeddhistische tempels. Bagan ligt vrij centraal in Myanmar en is goed bereikbaar vanaf onder meer het magische Inle Lake. Als je deze bestemmingen wil combineren, kun je in dit artikel reistips lezen voor deze route van 350 kilometer.

Zo reis je van Inle Lake naar Bagan:

1) Bus

Er rijden directe bussen van het Inle Lake naar Bagan en bovendien zijn kaartjes erg voordelig, waardoor de bus een voor de hand liggende keuze is. De bussen vertrekken vanuit Nyaung Shwe, een plaatsje aan de noordelijke oever van het meer. Er vertrekt 1 bus om 19:00 uur en een volgende om 20:00 uur. De reis duurt ongeveer 8 uur, waardoor je vroeg in de morgen in Bagan aankomt. Aan boord zijn airconditioning en een toilet aanwezig. Je betaalt 12 euro voor een ticket.

Kaartje kopen: Bij reisagenten zijn buskaartjes verkrijgbaar. Ook kun je online alvast een kaartje kopen op 12Go.Asia.


2) Minibus

Ook kaartjes voor de minibus zijn goedkoop, maar je levert wel in op comfort ten opzichte van de normale bus. De minibussen vertrekken ‘s morgens om 7:30 en 8:30, en in de middag om 17:00 uur. De ticketprijs bedraagt 10 euro en je bent iets langer onderweg dan met de reguliere bus; ongeveer 9 uur. Wij raden aan om voor de minibus van 7:30 of 8:30 uur te kiezen, omdat de aankomsttijd in Bagan gunstiger is.

Kaartje kopen: Ook voor tickets voor de minibus kun je bij lokale reiskantoren of je accommodatie terecht.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal