Van Hsipaw naar Mandalay

Van Hsipaw naar Mandalay

In het plaatsje Hsipaw is niet bijzonder veel te doen, maar in de omgeving kun je mooie trektochten maken. Hierdoor is Hsipaw zeker een bezoek waard. Er zijn goede verbindingen met de grote stad Mandalay, vanwaar je je weg door Myanmar kunt vervolgen. Je kunt per bus en trein van Hsipaw naar Mandalay reizen, en hier lees je hoe.

Zo reis je van Hsipaw naar Mandalay:

1) Trein

De trein is traag, zoals op veel trajecten in Myanmar, maar de adembenemende uitzichten op deze route en de bijzonder voordelige kaartjes maken alles goed. Vanaf Hsipaw Railway Station vertrekt dagelijks 1 trein om 9:30 uur. Deze slingert door prachtige landschappen en komt ‘s avonds om 21:15 uur aan op het Centraal Station van Mandalay. Ga voor een comfortabele stoel in’ upper class’, waarvoor je slechts 2,50 euro betaalt.

Kaartje kopen: Reserveer je ticket minimaal een dag van tevoren via je accommodatie of op het treinstation.


2) Bus

In de bus mis je veel van de spectaculaire omgeving, maar je komt wel sneller aan op je eindbestemming. Dagelijks gaan diverse bussen naar Mandalay. De reis duurt 5 tot 6 uur, en een ticket kost 4 euro (airconditioning) of 3 euro (non-airconditioning).

Kaartje kopen: Je kunt kaartjes reserveren via je hostel of een ticketkantoor in Hsipaw.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal