Meenemen Maleisie

Meenemen Maleisie

Wat moet je meenemen als je gaat backpacken in Maleisië? Bekijk allereerst ook onze algemene tips over wat je moet meenemen als je op reis gaat en maak gebruik van onze inpaklijst voor Maleisië. Hieronder hebben we aantal tips beschreven die specifiek voor Maleisië goed van pas komen.

Kleding

Het regent best veel in Maleisië. Zeker de hoofdstad Kuala Lumpur staat bekend om haar buien. Een goede poncho meenemen is dus een must. Je kunt overigens heel goed winkelen in Maleisië. Dus weinig meenemen en daar voor goedkope prijzen nieuwe kleding scoren is ook geen slecht idee. Houd er wel rekening mee dat het een islamitisch land is. Te korte broeken en rokjes worden niet gewaardeerd.

Meenemen naar Maleisië

Een reis naar Maleisië is een veelzijdige, waarbij je steden, eilanden en de jungle kunt bezoeken. Afhankelijk van de exacte bestemmingen die je bezoekt, zul je andere items mee moeten meenemen als je het land bezoekt.

Reisuitrusting

Muskietennet: Veel hostels hebben een muskietennet boven de bedden hangen, maar houdt er rekening mee dat deze vaak versleten en zeker niet geïmpregneerd zijn. En de muggen op Maleisische eilanden zijn helaas geen grapje.

Packing Cubes: Kan je nooit wat vinden in je backpack of heb je altijd moeite om je tas dicht te krijgen? Met een packing cube kun je jouw spullen scheiden in kleine tasjes, waardoor je alles gemakkelijk terugvindt in je bagage als je eenmaal in Maleisië bent.

Lakenzak: Slaap je in een bamboe hutje op het stand? Super gaaf natuurlijk, maar een beetje hygiëne is toch fijn. Met je eigen lakenzak kun je in elk budget hostel terecht. Kies je voor de wat luxere accommodaties? Dan heb je een lakenzak waarschijnlijk niet nodig.

Drybags: Met name als je de Maleisische eilanden gaat bezoeken is een drybag een aanrader. In deze waterbestendige tas leg je jouw waardevolle spullen, waardoor deze beschermd zijn als je een boottocht maakt of als je getroffen wordt door een tropische regenbui.

Reishanddoeken: Een ander ideaal item om mee te nemen naar Maleisië is een reishanddoek. Niet alleen voor de bezoekjes aan het strand, maar ook in je hostel komt zo’n sneldrogende, compacte handdoek goed van pas.

LifeStraw: het tap water in Maleisië is niet te drinken, wat betekend dat je als backpacker waarschijnlijk heel wat waterflessen verslijt. Helemaal op eilanden belanden deze vaak op het stand of in het water. Wil je een beetje rekening houden met je omgeving en niet steeds flessen water te hoeven kopen? Met de LifeStraw drink je gefilterd water zo uit de kraan.

Waszak en schoenenzak: Zeker als je lang gaat backpacken en veelvuldig de was moet doen is een waszak ideaal. Hiermee worden jouw vieze spullen gescheiden van jouw schone outfits en voorkom je dat de geur zich verspreidt. Met een schoenenzak doe je min of meer hetzelfde, maar dan voor schoenen. Handig als je in Maleisië een trekking in bestemmingen als Taman Negara maakt met vieze schoenen.

Stekkers voor Maleisië

In Maleisië wordt het type G stopcontact gebruikt. In Nederland gebruiken we de types C en F. Dit betekent dat je Nederlandse stekkers over het algemeen niet werken in Maleisië. Een adapter is daarom noodzakelijk. Je kunt van tevoren een reissteker aanschaffen, of je kunt een ter plekke een adapter kopen.

Reisgids

We raden aan altijd een reisgids mee te nemen voor je reis, ook voor Maleisië is dit aan te raden. Een reisgids biedt tips over accommodaties, vervoer, bezienswaardigheden en nog veel meer. Bekijk ook onze reisgids Maleisië, waarin we onze favoriete bestemmingen, onmisbare tips en de leukste routes door het land hebben verzameld.

Wat mag je niet meenemen naar Maleisië?

Bij het plannen van je reis naar Maleisië is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de items die je beter thuis kunt laten. Ten eerste is het verboden om verdovende middelen en illegale drugs het land in te voeren, met strenge straffen voor overtreders. Daarnaast zijn wapens en munitie ten strengste verboden, evenals pornografisch materiaal en beledigende religieuze voorwerpen. Het is ook belangrijk om geen plantaardige en dierlijke producten mee te nemen, zoals fruit, groenten en vlees, om de verspreiding van ziekten en plagen te voorkomen. Voordat je vertrekt, is het verstandig om de actuele douanevoorschriften te controleren om problemen aan de grens te voorkomen.

Download onze inpaklijst

Wil je een handige inpaklijst met alles wat je moet meenemen naar Maleisië die je gemakkelijk kunt uitprinten? Vul dan je e-mailadres in en we sturen de inpaklijst direct naar je toe.