Meenemen Maleisie

Meenemen Maleisie

Wat moet je meenemen als je gaat backpacken in Maleisië? Bekijk allereerst ook onze algemene tips over wat je moet meenemen als je op reis gaat en maak gebruik van onze inpaklijst. Hieronder hebben we aantal tips beschreven die specifiek voor Maleisië goed van pas komen.

Kleding

Het regent best veel in Maleisië. Zeker de hoofdstad Kuala Lumpur staat bekend om haar buien. Een goede poncho meenemen is dus een must. Je kunt overigens heel goed winkelen in Maleisië. Dus weinig meenemen en daar voor goedkope prijzen nieuwe kleding scoren is ook geen slecht idee. Houd er wel rekening mee dat het een islamitisch land is. Te korte broeken en rokjes worden niet gewaardeerd.

Reisgids

Neem altijd een reisgids mee als je gaat backpacken, ook voor Maleisië is dit aan te raden. Er staan onmisbare tips over accommodaties, vervoer, bezienswaardigheden en nog veel meer. Bekijk ook onze reisgids Maleisië, waarin we onze favoriete bestemmingen, onmisbare tips en de leukste routes door het land hebben verzameld.

Stekkers voor Maleisië

In Maleisië wordt het type G stopcontact gebruikt. In Nederland gebruiken we de types C en F. Dit betekent dat je Nederlandse stekkers over het algemeen niet werken in Maleisië. Een adapter is daarom noodzakelijk. Je kunt van tevoren een reissteker aanschaffen, of je kunt een ter plekke een adapter kopen.

Waar je backpack kopen online?

Onze favoriete keuze voor het kopen van je backpack is Coolblue. Zij hebben een groot aanbod, zeer handige tips voor het kopen van de juiste backpack en een geweldige service. Bovendien bezorgen ze gratis en kan je altijd gratis retourneren.

Leesboek

Inkopen doen

Een handige website voor het kopen voor alle benodigdheden voor je backpack-reis is Backpackspullen. Naast backpacks kun je hier ook vele handige accessoires aanschaffen. Ideaal om op één site gelijk meerdere items te kopen. Gebruik de kortingscode “backpackeninazie” voor 5% korting op het gehele assortiment.