Van Kuala Lumpur naar Malakka

Van Kuala Lumpur naar Malakka

De hoofdstad Kuala Lumpur is een logisch startpunt van je reis door Maleisië. Vanuit hier kun je over land verschillende kanten op. Als je naar het zuidoosten gaat kun je een tussenstop maken in de leuke stad Malakka. Binnen een paar uur ben je dan op je bestemming. Op deze pagina lees je hoe je deze route aflegt.

Zo reis je van Kuala Lumpur naar Malakka:

1) Bus

De gemakkelijkste en goedkoopste optie is de bus. Voor slechts € 3 heb je een uitstekende, moderne bus. Na ruim twee uur rijden kom je dan in Malakka aan, op Melaka Sentral om precies te zijn. De bussen zijn van Belima Express en vertrekken vanaf het Terminal Bersepadu Selatan busstation in Kuala Lumpur. Elk uur vertrekt er een bus.

Kaartje kopen: Je kunt op het busstation een kaartje kopen of online gemakkelijk via 12Go.Asia.


2) Trein en bus

Malakka heeft geen eigen treinstation. Als je toch gebruik wilt maken van de trein kan dit wel, maar een rechtstreekse trein is dus geen optie. Om 00:11, 12:08, 13:07 en 18:41 vertrekt er dagelijks een trein naar Tampin. Deze doet er een kleine twee uur over. Eenmaal in Tampin stap je in de bus naar Malakka, welke er nog een uur over doet.

Kaartje kopen: Het treinkaartje kun je online via 12Go.Asia alvast reserveren. Het kaartje voor de bus koop je ter plekke op het station.


3) Taxi

Als bovenstaande opties niet mogelijk zijn voor je, of als je geld in overvloed hebt is de taxi ook een optie. Wel zo makkelijk, maar ook heel prijzig. Je bent meer dan € 100 kwijt voor een taxi. Als je met meerdere mensen bent kun je de kosten natuurlijk delen.

Kaartje kopen: Je kunt dit via 12Go.Asia regelen of zelf in Kuala Lumpur een chauffeur zoeken.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal