Van Kuala Lumpur naar Singapore

Van Kuala Lumpur naar Singapore

Kuala Lumpur en Singapore zijn enorm populair onder backpackers, hetzij door hun unieke cultuur of als handig overstappunt in de regio. Er zijn verschillende manieren om de 350 kilometer tussen deze miljoenensteden af te leggen. Wij zetten de reismogelijkheden met de bus en het vliegtuig voor je op een rijtje.

Zo reis je van Kuala Lumpur naar Singapore:

1) Bus

Omdat je als backpacker meestal op je portemonnee let, is de bus een uitstekend vervoermiddel op deze route. Hoewel er andere terminals zijn, vertrekken de meeste bussen in Kuala Lumpur vanuit Terminal Bersepadu Selatan (TBS). Vervoerder Sri Maju heeft met 12 euro de goedkoopste kaartjes, maar ook bij de andere vervoerders betaal je niet meer dan 20 euro voor een enkele reis. Als je dicht bij Chinatown verblijft, kun je vanaf Berjaya Times Square ook op een bus van Star Mart Express stappen. Deze bussen rijden tientallen keren per dag en een kaartje kost ook hier 12 euro. De wegen in Maleisië verkeren in perfecte staat, waardoor je comfortabel in 5 uur in Singapore bent.

Kaartje kopen: Er rijden zoveel bussen tussen Kuala Lumpur en Singapore, dat je gemakkelijk op het busstations je kaartje kan aanschaffen. Tevens kun je dit gemakkelijk online regelen via 12Go.Asia.


2) Bus en vliegtuig

Als je voor het vliegtuig kiest, begint je reis op het busstation Pudu Sentral of KL Sentral. Voor 2 euro kun je hier op een shuttlebus naar Kuala Lumpur International Airport terminal 2 (KLIA 2) stappen. Deze rit duurt ongeveer 90 minuten en er vertrekt iedere 30 minuten een bus. Er gaat ook een trein van KL Sentral naar de luchthaven, maar deze tickets kosten 12 euro.
Vanaf 12 euro vlieg je al met Scoot, JetStar of AirAsia naar Singapore, al is de ruimbagage hier nog niet bij inbegrepen.
Met de busrit, het inchecken en de reis van de luchthaven van Singapore naar de stad bespaar je met het vliegtuig uiteindelijk niet veel tijd ten opzichte van de bus.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Maleisië pagina. Tickets voor de shuttlebus kun je eenvoudig op het station kopen.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal