De beroemde torii op Miyajima

De beroemde torii op Miyajima

Miyajima is zonder twijfel een van de hoogtepunten van Japan. Dit eiland – officieel Itsukushima genaamd – is bekend vanwege de in het water gelegen toegangspoort, of torii in het Japans. Vooral met zonsondergang is het hier schitterend. Miyajima is binnen een paar uur bereikbaar vanuit Hiroshima, maar met het uitstekende treinnetwerk kan je ook vanuit andere steden gemakkelijk naar het eiland reizen.

Itsukushima-schrijn en de torii

Het Itsukushima-schrijn is zeker een mooi bouwwerk, maar niet heel anders dan de andere schrijnen die je in Japan tegenkomt. Het is vooral de unieke torii die dit zo speciaal maakt. De toegangspoort tot de schrijn ligt namelijk in het water. Als het vloed is tenminste. Bij eb zakt het water ver terug en kan je over het droge land naar de poort toe lopen. Aan het einde van de middag wordt het weer vloed en komt de torii weer in het water te staan. Dit valt samen met de zonsondergang, wat het een bijzonder fotogeniek fenomeen maakt.


Hiroshima 1


Miyajima 2


Miyajima 3


Het eiland zelf

Naast het bekende schrijn is ook de rest van Miyajima erg mooi. De groene natuur en het heuvelachtige landschap maken het een ideale plek om te wandelen. Er zijn meerdere leuke wandelroutes af te leggen op het eiland. Loop zeker de Mount Misen op. Op deze berg van vijfhonderd meter hoog heb je een schitterend uitzicht over de regio. Ook de Daisho-In tempel is een bezoek waard. Dit mooie tempelcomplex is ook het startpunt voor een leuke en makkelijke wandelroute.

Video

Wij maakten onderstaande video van Miyajima en het nabijgelegen Hiroshima:


Herten

Zodra je aankomt op Miyajima zie je tamme herten lopen. Deze zijn maar al te goed gewend aan de vele toeristen en proberen continu om eten van je te stelen. Schattig in het begin, maar iets wat irritant als ze je te lang lastig vallen.

Hoe kom je er?

De makkelijke manier om Miyajima te bereiken is via de leuke stad Hiroshima. Vanuit hier ben je in een klein halfuur met de trein op het Miyajimaguchi station. Hier pak je de boot die je in tien minuten op het eiland brengt. Deze boottocht is gratis als je beschikt over de Japan Rail Pass.