Van Battambang naar Siem Reap

Van Battambang naar Siem Reap

Cambodja staat bekend om haar indrukwekkende tempels, en de tempels in Battambang en Siem Reap zijn daar een goed voorbeeld van. Als je beide steden wil combineren, kun je gebruikmaken van de boot, bus en minibus. Wij zetten de beste opties voor je op een rijtje voor deze route van 165 kilometer.

Zo reis je van Battambang naar Siem Reap:

1) Minibus

Het verschil tussen de bus en minibus is nihil, maar de minibusjes hebben een betere reputatie. Mekong Express rijdt op deze route met twee minibussen om 8:00 en 14:00 uur. Je betaalt omgerekend €5,50 voor een kaartje en de reis duurt ongeveer drie uur. De busjes vertrekken van het kantoor van Mekong Express, vlakbij het Royal Hotel. Ook Capitol VIP heeft een goede naam, al betaal je hier wel €8 voor een kaartje. Hun minibus vertrekt dagelijks om 8:30 uur vanuit het kantoor van Capitol Tours Cambodia.

Kaartje kopen: Reserveer gemakkelijk je kaartjes op het kantoor van de vervoerders.


2) Bus

Evenals bij de minibus kost een ticket voor de bus ongeveer €5,50. Om 14:00 uur vertrekt dagelijks een bus van Mekong Express en Capitol Tours rijdt iedere dag om 7:45, 9:45 en 13:00 met een bus naar Siem Reap. De reistijd bedraagt hetzelfde als met de minibus, maar de kleinere bussen op deze route worden over het algemeen als meer comfortabel ervaren.

Kaartje kopen: Je kunt bustickets kopen op het kantoor van de vervoerders of via de website van Mekong Express.


3) Boot

Als je de mooie omgeving in je wil opnemen en uitgebreid de tijd wil nemen voor je reis, dan kun je ook per boot van Battambang naar Siem Reap reizen. Je betaalt €20 voor de tocht, die langs drijvende dorpen voert en gemiddeld acht uur duurt. Volgens dienstregeling begint de tocht om 7:00 uur bij de pier iets ten noorden van de route 5 brug. Houd er rekening mee dat deze tocht alleen in het natte seizoen kan doorgaan, in verband met het waterpeil. Als je het ziet als een toeristisch tripje, is dit een aanrader. Als je simpelweg snel van A naar B wil reizen, kun je beter de veel snellere minibus of bus nemen.

Kaartje kopen: Via je accommodatie of toeristenbureau kun je van tevoren je plekje op de boot reserveren.


Meer over deze bestemmingen: