Van Battambang naar Phnom Penh

Van Battambang naar Phnom Penh

Battambang is de op een na grootste stad van Cambodja en staat bekend om indrukwekkende tempelcomplexen, Franse architectuur en grotten. Als je verder door Cambodja of Zuidoost-Azië wil reizen, is de hoofdstad Phnom Penh een handige volgende tussenstop. Voor deze trip van 300 kilometer kun je kiezen voor de minibus of taxi als vervoermiddel. Lees hier hoe je het gemakkelijkst deze reis maakt.

Zo reis je van Battambang naar Phnom Penh:

1) Minibus

Wanneer je kiest voor de minibus, ben je erg flexibel. Er gaan dagelijks namelijk tientallen busjes van Battambang naar Phnom Penh, die gemiddeld ongeveer vijf uur over de reis doen. Je kunt kiezen voor de vervoerders Thero Express, Bayon, Virak Buntham en Mekong Express. Er zijn prijsverschillen; je betaalt €7 tot €11 voor een enkele reis tussen deze steden. Thero Express biedt de goedkoopste kaartje en vertrekt dagelijks om 8:00 uur en 14:30 uur vlakbij het Chhaya Hotel.

Kaartje kopen: Via je guest house, bij het kantoor van je gewenste vervoerder kun je tickets regelen of online via 12Go.Asia.


2) Taxi

Je kunt vanuit Battambang plaatsnemen in een taxi of een gedeelde taxi naar Phnom Penh. Qua prijs verschilt een plaatsje in een taxi weinig van een minibus ticket, maar je bent afhankelijk van andere mensen of je moet toevallig met een groep mensen reizen. Daarom is de minibus een meer flexibele optie voor met name de solobackpacker. Een privé taxi huren kost ongeveer €55, waarbij zes passagiers mee kunnen rijden. Ook een plaatsje in een gedeelde taxi kost ongeveer €10. Het voordeel van de taxi is dat je bij de door jou gewenste locatie in Phnom Penh afgezet wordt.

Kaartje kopen: De beste manier om een taxi of plaatsje in een gedeelde taxi te regelen is via je accommodatie.


3) Trein

Cambodja is druk bezig om het treinnetwerk te verbeteren. Sinds 2018 is er weer een treinverbinding tussen Battambang en Phnom Penh. Eerst ging er dagelijks een trein, maar dit bleek toch te veel te zijn voor het netwerk wat nog niet in opperste staat is. Nu vertrekt er elke dinsdag om 10:35 een trein. Deze doet er wel elf uur over. Alleen als je echt graag reizen met de trein in Cambodja ervaart is dit het overwegen waard, anders kun je beter de bus nemen.

Kaartje kopen: Op het treinstation van Battambang.


Meer over deze bestemmingen: